Israelul poate lovi orice țintă din Orientul Mijlociu, susține şeful statului major israelian. Hezbollah continuă să atace nordul Israelului. Biden: Iranul a depășit orice limită

„Statul evreu va răspunde la atacul cu rachete al Iranului, iar forțele sale pot lovi oriunde în Orientul Mijlociu”, a declarat șeful său militar. Între timp, adjunctul secretarului american de stat declară că și Statele Unite se gândesc la un răspuns la atacul iranian și în acest sens vor avea loc discuții între cele două țări în următoarele zile. Și António Guterres, secretarul general al ONU, a condamnat atacul cu rachete al Iranului asupra Israelului, spunând consiliului de securitate că „ciclul mortal al violenței de tip dinte pentru dinte trebuie să înceteze”. Anterior acestor declarații, ministrul israelian de Externe a anunțat că a decis să îl declare „persona non grata” pe Antonio Guterres, secretarul general al ONU și să îi interzică să intre în țara sa.

Imagini video arată ce a mai rămas dintr-o rachetă trasă de iranieni nu departe de una din bazele aeriene israeliene. Proiectilul a fost interceptat și resturile au căzut în deșert.

Herzi Halevi, şeful statului major israelian: Iranul a lansat aproximativ 200 de rachete în statul Israel. Iranul a atacat zone civile și a pus în pericol viața multor cetățeni. Datorită comportamentului civil adecvat și apărării de înaltă calitate, pagubele au fost relativ minore. Vom răspunde, știm cum să facem, găsim ținte importante, știm să lovim cu precizie și putere.

Este avertismentului șefului statului major israelian care a mai adăugat că armata israeliană are posibilitatea de a lovi orice tintă în Orientul Mijlociu.

În ajunul Anului Nou s-a dat alarma din nou în nordul Israelului atacat iar de Hezbollah. Într-un mesaj adresat compatrioților săi înainte de cumpăna dintre ani, Benjamin Netanyahu a adresat condoleanțe familiilor celor 8 soldați uciși în Liban.

Benjamin Netanyahu, premierul israelian: Suntem la apogeul unui război dificil împotriva Iranului, a Axei Răului, care vrea să ne distrugă, nu se va întâmpla pentru că vom rămâne uniţi și cu ajutorul lui Dumnezeu vom câștiga împreună. O să aducem ostaticii din sud, iar cei din nord se vor întoarce la casele lor. Şi vom garanta victoria Israelului.

Armata israeliană își continuă operațiunea din Liban în condițiile în care numai aseară au fost lansate peste 100 de rachete de către Hezbollah.

The post Israelul poate lovi orice țintă din Orientul Mijlociu, susține şeful statului major israelian. Hezbollah continuă să atace nordul Israelului. Biden: Iranul a depășit orice limită appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *