Israelul pregătește atacul asupra Iranului. Locuitorii Beirutului fug din calea bombelor

Israelul ar fi de acord să atace doar obiective militare din Iran, scrie presa israeliană. În urma insistențelor americane, premierul Benjamin Netanyahu ar fi transmis Washingtonului că nu va lua în vizor nici instalații petroliere, nici obiective având legătură cu industria nucleară. Va fi riposta israeliană, după ce regimul de la Teheran, la începutul acestei luni, a lansat aproape 200 de rachete asupra Israelului.

Surse din cabinetul premierului Benjamin Netanyahu au ținut să nuanțeze relatările din presă și afirmă că Israelul ține cont de sugestiile administrației americane, însă va face ceea ce este în interesul propriu.

Benjamin Netanyahu: Desfaşurăm o campanie dură împotriva axei răului, patronată de Iran, care vrea să ne distrugă, dar nu va reuşi. Continuăm lupta. Plătim un preţ greu, dar avem rezultate extraordinare.

În Israel au sosit deja primele componente necesare pentru operarea THAAD, sistemul anti-rachetă, desfășurat de americani în zonă.

Trupele ONU aflate în Liban rămân pe poziție. Cel puțin 5 oameni au murit în Gaza, în urma bombardamentelor israeliene

Israelul ar fi de acord să atace doar obiective militare din Iran, scrie presa israeliană. În urma insistențelor americane, premierul Benjamin Netanyahu ar fi transmis Washingtonului că nu va lua în vizor nici instalații petroliere, nici obiective care au legătură cu industria nucleară.

După iminentul atac israelian împotriva Iranului, se așteaptă riposta regimului de la Teheran. Iar americanii îi ajută pe israelieni cu acest sistem care operează la mare altitudine.

În paralel cu pregătirile pentru a ataca Iranul, armata israeliană continuă bombardamentele anti-Hezbollah în sudul Libanului și la Beirut. Aria loviturilor aeriene se extinde și tot mai mulți locuitori ai capitalei libaneze sunt nevoiți să se refugieze în alte cartiere.

În condițiile în care autoritățile libaneze par depășite de situație, societatea civilă se organizează cum poate pentru a-i ajuta pe cei care au fugit din zonele bombardate, iar acum stau în stradă. E folosit orice spațiu unde pot fi cazați refugiații – inclusiv o discotecă din centrul Beirutului a fost transformată în adăpost pentru refugiați.

The post Israelul pregătește atacul asupra Iranului. Locuitorii Beirutului fug din calea bombelor appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *