Kamala Harris, fotografiată de Annie Leibovitz, pentru Vogue

Kamala Harris, fotografiată de Annie Leibovitz, pentru Vogue

Kamala Harris, actuala vicepreşedintă a Statelor Unite şi totodată candidata Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, a apărut vineri într-o fotografie publicată pe coperta celui mai recent număr al revistei Vogue, ai cărei jurnalişti consideră că politiciana americană este „candidata epocii noastre”, informează AFP.

Celebra fotografă Annie Leibovitz a realizat imaginea publicată pe coperta revistei Vogue, în tonuri discrete:

Kamala Harris, fost magistrat, în vârstă de 59 de ani, pozează aşezată într-un fotoliu, cu o urmă de zâmbet pe chip în timp ce poartă un costum-pantalon de culoarea ciocolatei şi o bluză asortată din satin.

Redactorul-şef al revistei de modă Vogue, foarte influenta Anna Wintour, nu a făcut un mister din faptul că o susţine pe vicepreşedinta americană, scrie Agerpres.

Lungul articol consacrat Kamalei Harris în paginile revistei Vogue conţine multe anecdote biografice, în marea lor majoritate deja cunoscute, dar nici o dezvăluire politică sau personală majoră.

Vorbind despre ostilităţile din Orientul Mijlociu, de exemplu, vicepreşedinta Harris, care desfăşoară o campanie hotărât centristă şi moderată, nu renunţă la prudenţa sa obişnuită.

„Nu pot anticipa cum va fi situaţia peste patru luni”, a declarat ea, în contextul în care conflictul din Fâşia Gaza, declanşat de un atac fără precedent al organizaţiei teroriste Hamas asupra Israelului, s-a extins în Liban, odată cu ofensiva israeliană împotriva Hezbollah.

Candidata democrată la alegerile prezidenţiale din Statele Unite a dat asigurări încă de la lansarea campaniei sale din luna iulie că susţine dreptul Israelului de a se apăra şi dreptul palestinienilor la autodeterminare.

„O administraţie Harris, pentru a vorbi despre mine la persoana a treia, lucru cu care nu mă simt foarte confortabil, ar încerca să articuleze aceste aspecte şi să producă un discurs care să reflecte complexitatea şi nuanţa a ceea ce se întâmplă în regiune”, a declarat Kamala Harris pentru revista Vogue, fără să ofere alte detalii, conform TVRInfo.

Vicepreşedinta americană, prima femeie de culoare şi de origine indiană care ocupă această funcţie, a apărut deja pe coperta revistei Vogue atunci când şi-a preluat mandatul la Casa Albă.

Atunci, revista Vogue a publicat pe coperta sa o fotografie care o arăta pe politiciana democrată într-o ţinută mai degrabă relaxată, purtând perechea ei preferată de tenişi din pânză, produşi de brandul Converse.

Mai mulţi internauţi au protestat, considerând că renumita publicaţie ar fi trebuit să aleagă o altă fotografie, mai îngrijită, în semn de respect faţă de funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite.

Kamala Harris se bazează în cursa ei pentru funcţia supremă de la Casa Albă şi pe sprijinul oferit de reprezentanţii industriei de divertisment.

Ea a participat recent la o emisiune prezentată de o legendă a televiziunii americane, Oprah Winfrey, în timpul căreia numeroase staruri de la Hollywood au avut intervenţii pentru a îşi exprima în mod public susţinerea faţă de Kamala Harris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *