Lider al Brigăzilor al-Qassam, aripa armată a organizației teroriste Hamas, ucis într-un atac israelian în nordul Libanului

Patru persoane, inclusiv un lider al aripii armate a Hamas, au fost ucise, sâmbătă dimineaţa devreme, într-un atac israelian, în apropierea unei tabere de refugiaţi palestinieni din nordul Libanului.

Potrivit Times of Israel, care citează presa afiliată Hamas, Saeed Atallah, liderul Brigăzilor al-Qassam, aripa armată a Hamas, a fost ucis împreună cu trei membri ai familiei sale într-un atac asupra unei clădiri din apropierea taberei de refugiaţi Beddawi.

Atacul a avut loc la scurt timp după ce armata israeliană a ordonat locuitorilor din suburbiile sudice ale Beirutului, cunoscute sub numele de Dahye, să plece, anticipând noi atacuri asupra ţintelor şiite ale Hezbollah.

De asemenea, postul de televiziune libanez Al Manar a informat despre atacuri israeliene armate în oraşele Bardala, la nord-vest de Ramallah, şi Burga, lângă Nablus, în primele ore ale dimineţii de sâmbătă.

Bombardamente israeliene reluate în sudul Beirutului. Soartă incertă a celui care i-ar fi urmat lui Nasrallah

După câteva ore de acalmie, sâmbătă, în zori, aviația israeliană a reluat bombardamentele asupra zonei de sud a Beirutului, acolo unde se află cartierul general al grupării Hezbollah.

Hezbollah a confirmat că a fost implicat în confruntări armate cu trupele israeliene în zona de frontieră cu Libanul începând de vineri seara, în principal în satul Odaisseh.

Totodată, Hezbollah ar fi atacat armata israeliană în regiunea Yaroun din sudul Libanului cu o salvă de rachete.

Confruntările au avut loc după ce armata israeliană a anunţat vineri seara o lovitură împotriva „teroriştilor” de la un centru de comandă Hamas aflat într-o clădire care „a servit anterior ca şcoală Ahmad Kurd” (numele unui fost primar Hamas), în Deir al Balah, în Fâşia Gaza.

Preluare: Agerpres

The post Lider al Brigăzilor al-Qassam, aripa armată a organizației teroriste Hamas, ucis într-un atac israelian în nordul Libanului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *