Mai multe femei acuză un medic ginecolog din Timișoara de malpraxis

Mai multe femei acuză un medic ginecolog din Timișoara de malpraxis

Una dintre paciente a avut nevoie de aproape trei săptămâni de internare la Clinica de Arși, după ce a luat pur și simplu foc pe masa de operație. Tânăra a depus plângere la Colegiul Medicilor din Timișoara și este decisă să ajungă și în instanță.

Teodora Pocol are 23 de ani și în vara anului trecut a trecut printr-un calvar. Tânăra era suspectă de o afecțiune genitală. Pentru că medicul ginecolog la care mergea periodic era plecat în vacanță, a apelat la o doctoriță despre care a aflat de pe internet că este foarte bună. Intervenția chirugicală s-a transformat într-un coșmar.

Teodora Pocol, victimă: Pe la jumătatea procedurii am început să simt durere și am rugat-o dacă poate să mă mai dea cu puțin anestezic, dânsa a zis că o să mă dea cu spray anestezic. Ceva nu se simțea în regulă și am apucat cumva să mă ridic pe coate, să reacționez, și dânsa a apucat să pună cauterul, moment în care s-a produs o flacără, eu am sărit repede jos de pe pat, m-am tapotat așa ca să sting cumva flacăra respectivă.

La scurt timp după ce a ajuns acasă, tinerei i-au apărut mai multe răni. A mers imediat la Clinica de Arși de la Spitalul Județean din Timișoara, unde a rămas internată aproape trei săptămâni.

Teodora Pocol, victimă: Doctorița care m-a preluat a fost șocată, mă întrebau dacă nu îmi doresc să-mi pună o perfuzie cu ceva calmante și le-am zis că nu, că eu nu simt durere. Am rămas și cu sechele fizice, pentru că, deși se poate considera vindecată arsura, cicatricile au rămas.

După ce povestea Teodorei a ajuns publică, alte 12 femei au căutat-o pentru a-i mărturisi că și ele au suferit din cauza aceleiași doctorițe, conform TVRInfo.

Oana Mermeze, victimă: Am fost cauterizată, cusută, mai apoi, peste o săptămână, când mi s-a scos firul, toată pielea s-a desprins, deci practic nu a reușit deloc. Eu, timp de două săptămâni, mă ridicam cu greu din pat, nu vă pot spune cum mergeam la toaletă.

Cele mai multe dintre victimele doctoriței au depus plângeri la clinicile unde a lucrat femeia. Teodora a făcut și o plângere în instanță, dar și la Colegiul Medicilor din Timișoara.

Prof. dr. univ. Horia Pleș, șef Comisie Disciplină, Colegiul Medicilor Timișoara: În termen de 15 zile se face o contestație la Comisia superioară de disciplină de la București. Acum cauza este în cercetare.

Contactată telefonic, doctorița acuzată de malpraxis a refuzat să facă declarații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *