Majoritatea românilor găsesc util Sistemul RO-Alert, dar și-ar dori ajustarea tonului sau chiar notificări fără sunet

Ne avertizează asupra unui pericol iminent și ne pune în alertă. Tot mai des, în ultima perioadă. Fie din cauza inundațiilor, fie din cauza dronelor rusești care ajung din greșeală pe teritoriul nostru. Vorbim de sistemul RO-Alert, care induce panica pentru scurt timp atunci când toate telefoanele încep să sune într-o încăpere. Și nu toți sunt de acord cu tonul și volumul sunetului, despre care spun că ar trebui ajustate.

Totuși, potrivit unui studiu recent, majoritatea românilor găsesc util Sistemul RO-Alert. Însă, atunci când primesc mesajele, românii simt, printre altele, teamă. Așa că și-ar dori o îmbunătățire a sistemului.

40% dintre respondenți spun că tonul și volumul notificărilor ar trebui ajustate, 27% și-ar dori notificări fără sunet, în timp ce 23% și-ar dori eliminarea alertelor pentru situații „mai puțin urgente” – cum a fost în cazul ciclonului Ashley, care a pus populația și autoritățile în alertă, deși n-a fost nicio furtună.

Studiul mai arată că peste 90% dintre români au Sistemul RO-Alert activat. De asemenea 80% dintre cei care primesc notificări consideră că sistemul RO-Alert contribuie în mod semnificativ la sporirea siguranței personale.

Referitor la tipurile de alerte primite, cele mai frecvente sunt cele legate de condițiile meteo extreme, dezastre naturale precum inundații sau cutremure și incendii.

Românii reacționează diferit la mesajele RO-Alert. 48% declară că sunt foarte atenți și urmează instrucțiunile, mai ales cei de peste 35 de ani. În schimb, 43% preferă să filtreze mesajele în funcție de importanță și aici vorbim în special de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani. Iar 9% ignoră mesajele.

The post Majoritatea românilor găsesc util Sistemul RO-Alert, dar și-ar dori ajustarea tonului sau chiar notificări fără sunet appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *