Mesaj RO-ALERT în nordul judeţului Tulcea, după reperarea unor drone ce aveau ca ţintă Ucraina

 Populaţia din nordul judeţului Tulcea a primit, în noaptea de marţi spre miercuri, un mesaj RO-Alert, după ce structurile cu rol de apărare şi monitorizare a spaţiul aerian de frontieră au reperat mai multe drone care se îndreptau spre ţinte de pe teritoriul ucrainean, aflate la graniţa cu România.

Mesajul RO-Alert a fost transmis în jurul orei 3,00 şi a fost urmat, la scurt timp, de zgomotele specifice avioanelor care survolează spaţiul aerian românesc, scrie Agerpres.

În mesaj, populaţia a fost avertizată cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi a primit recomandări pentru a se proteja.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta a primit trei apeluri la numărul unic de urgenţă 112, în urma mesajului RO-Alert transmis în noaptea de marţi spre miercuri care avertiza populaţia cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul războiului declanşat de Rusia în Ucraina, a anunţat instituţia.

„În cursul nopţii, au fost înregistrate trei apeluri la numărul unic de urgenţă 112, prin care se solicitau informaţii. Menţionăm că orice cetăţean care se simte în pericol ori observă ceva neobişnuit poate apela numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere sprijin ori ajutor”, se specifică în informarea ISU Delta.

The post Mesaj RO-ALERT în nordul judeţului Tulcea, după reperarea unor drone ce aveau ca ţintă Ucraina appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *