METEO. Cod galben de vânt puternic în mai multe județe

Prima zi din octombrie ne aduce temperaturi modeste și vânt puternic în mai multe zone ale țării

Meteorologii au emis un cod galben de intensificări ale vântului până mâine la ora 10.00 în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, pe unde rafalele vor depăși 70 de km/h.

Marți, temperaturile vor crește ușor în majoritatea regiunilor, însă chiar și așa se vor situa sub normalul perioadei în care ne aflpm. Atmosfera va fi schimbătoare și vor fi înnorări în estul, sud-estul, centrul și nordul țării și temporar va mai ploua în Moldova, Dobrogea, Transilvania și estul Munteniei. Tot pe aici vântul va prinde putere pe tot parcursul zilei cu rafale de 70 de km/h iar la munte, la altitudini de peste 1700 de m vor continua ninsorile. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 22 de grade.

În Capitală norii încep să se împrăștie, vom zări soarele iar la amiază mercurul din termometre va urca până la 21 de grade.

La munte vom avea o zi răcoroasă, cu ploi din loc în loc, iar la altitudini de peste 1700 de m vor predomina ninsorile. Vântul va sufla mai tare pe creste.

Pe litoral vremea va fi instabilă și rece. Trecător vor fi averse iar vântul își va face simțită prezența cu viteze de peste 70 de km/h.

Miercuri, vremea se va încălzi ușor în majoritatea regiunilor, cerul se va păstra curat, însă spre seară va ploua slab în vest și nord-vest. Vântul va adia ușor iar temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade.

Vremea în Europa

Cerul va avea înnorări și vor fi ploi în mare parte din continent, în Peninsula Iberică atmosfera se va menține însorită, însă vântul va sufla cu putere în Spania și Portugalia, pe când în nord-vest vor fi averse abundente și descărcări electrice mai ales în Franța.

În Peninsula Scandinavă vremea va fi răcoroasa și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În restul continentului, vremea va fi în general frumoasă, iar ploi vor fi posibile doar pe arii restrânse.

The post METEO. Cod galben de vânt puternic în mai multe județe appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *