METEO. Vreme rece și ploioasă în weekend

Se încălzește în multe zone iar temperaturile pot ajunge și la 29 de grade, însă nu pentru mult timp.

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de intensificări ale vântului până la ora 21.00, în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali pe unde rafalele vor depăși 80 de km/h.

Vineri se vă încălzi  și mai mult iar temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei în care ne aflăm, însă nu vom scăpa complet de ploi în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania, Oltenia iar spre seară aversele vor cuprinde și jumătatea de nord a Moldovei și nord-vestul Munteniei. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 de l/mp iar izolat vor fi căderi de grindină. În restul regiunilor vom zări soarele iar vântul se va simți mai tare în Banat și la altitudini mari cu viteze de peste 65…80 de km/h. Maximele se vor încadra între 20 și 29 de grade.

În Capitală vom avea o zi frumoasă și deosebit de caldă pentru început de octombrie, soarele va străluci pe tot parcursul zilei iar mercurul din termometre va urca până la 28 de grade.

La munte, atmosfera va fi schimbătoare, înnorările persistă și vor fi averse din loc în loc, apoi la noapte vor cuprinde majoritatea masivelor. Se vor înregistra cantități însemnate de apă, peste 40 de l/mp, iar vântul va sufla tare pe creste cu viteze ce vor depăși 80 de km/h.

Vremea în weekend

Sâmbătă, vremea se va menține caldă, însă va fi instabilă în jumătatea estică a teritoriului cât și în Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei și estul Munteniei, unde vor fi ploi torențiale și descărcări electrice. Vântul va adia ușor iar temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 28 de grade.

Duminică, vremea se va răci în majoritatea zonelor și ne vor vizita norii de ploaie. Vor fi cantități mari de apă în Dobrogea, Moldova, nordul și estul Munteniei iar în rest vor fi averse trecătoare. Maximele se vor încadra între 16 și 22 de grade.

Vremea în Europa

Vom avea ploi în mare parte din continent. În Peninsula Iberică vremea va fi frumoasă și caldă, însă în nord-vest vor fi zone în care norii își vor face apariția și vor fi averse pe arii restrânse.

În Peninsula Scandinavă în continuare vor fi precipitații mixte. În centrul și sudul continentului vor fi averse abundente pe suprafețe mari, în special în Germania, Italia, Polonia, Cehia, Ungaria, Austria iar în rest vremea se va menține în general frumoasă.

The post METEO. Vreme rece și ploioasă în weekend appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *