MI5: Misiunea Rusiei, provocarea haosului pe străzile din Marea Britanie şi Europa

Rusia are misiunea de a provoca haos pe străzile din Marea Britanie, avertizează MI5, citată de BBC.

Agenția de informații a Rusiei a avut misiunea de a genera „haos susținut pe străzile britanice și europene”, a declarat șeful MI5, avertizând că Regatul Unit se confruntă cu cea mai „complexă și interconectată” amenințare pe care a văzut-o vreodată.

Au existat, de asemenea, 20 de comploturi susținute de Iran din 2022, a declarat directorul general Ken McCallum.

Un total de 43 de comploturi în stadiu avansat de a ajunge „crime în masă” în Regatul Unit au fost dejucate din 2017, a spus el, implicând arme de foc și explozivi.

McCallum a declarat că activitatea antiteroristă a serviciului de securitate încă implică în principal extremismul islamic, urmat de „terorismul de extremă dreaptă”.

Dar el a adăugat că a existat o „gamă amețitoare de credințe și ideologii” cu care MI5 a trebuit să se ocupe.

„Primii 20 de ani ai carierei mele aici au fost plini de amenințări teroriste. Acum ne confruntăm cu acestea, alături de comploturi de asasinat și sabotaj susținute de stat, pe fundalul unui război terestru european major”, a spus el.

În cadrul unei ședințe de informare la centrul de operațiuni antiteroriste al MI5 din Londra,  McCallum a declarat că, în ultimul an, numărul investigațiilor privind amenințările de stat efectuate de MI5 a crescut cu 48%.

El și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la numărul de tineri care sunt atrași în extremismul online.

Aproximativ 13% dintre persoanele investigate pentru implicare în terorism aveau sub 18 ani – o creștere de trei ori în ultimii trei ani, a adăugat el.

Separat, McCallum a subliniat amenințările de amploare cu care se confruntă țara, care au fost exacerbate de internet.

Acesta a afirmat că o mare parte a amenințărilor este reprezentată de „indivizi izolați îndoctrinați online”.

„În colțurile întunecate ale internetului, vorbele sunt ieftine. Sortarea complotiștilor adevărați de extremiștii de fotoliu este o sarcină dificilă”, a declarat el reporterilor.

„Conexiunile online anonime sunt adesea lipsite de importanță, însă o mică parte dintre ele conduc la acțiuni mortale, reale”.

El a vorbit despre dificultățile cu care se confruntă serviciile de securitate în confruntarea cu „teroriști volatili, potențiali teroriști, care au doar o stăpânire fragilă a ideologiilor”.

The post MI5: Misiunea Rusiei, provocarea haosului pe străzile din Marea Britanie şi Europa appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *