Mircea Geoană și-a depus joi candidatura pentru alegerile prezidențiale, la Biroul Electoral Central, în calitate de candidat independent.
În declaraţiile făcute la ieşirea de la Biroul Electoral Central, Geoană spus că va cere NATO să facă o anchetă legată de acuzaţiile care i s-au adus în presă, potrivit cărora un fost coordonator al campaniei sale e partener de afaceri cu un propagandist rus, care a fost în Crimeea de cel puțin 10 ori după anexare. Geoană a precizat că va prezenta dovezi care să infirme aceste acuzaţii, după alegeri.
Sunt extrem de fericit și recunoscător pentru că aproape jumătate de milion de românce și români ne-au acordat încredere. Este un merit și al acestei echipe de voluntari din Renaște România, a declarat Geoană, la ieșirea de la BEC.
Nu este ușor pentru un candidat independent să facă acest demers, procedura este anevoioasă.
Acest monopol al partidelor tradiționale trebuie să înceteze. N-avem mașinării de partid, n-avem bani de la buget, am făcut acest lucru pentru a demonstra că în România se poate face un demers onest fără o mașinărie de partid, a mai spus Mircea Geoană.
Geoană a vorbit și despre investigația internațională potrivit căreia un coordonator al campaniei sale este partener de afaceri cu un propagandist rus care a fost în Crimeea de cel puțin 10 ori după anexarea ilegală din 2014. Mircea Geoană a acuzat că este o campanie de linșaj la adresa sa, o operațiune de dezinformare orchestrată de la Moscova.
Acest tip de compromat generat și condus de la Moscova este o operațiune de dezinformare care face parte din arsenalul de război hibrid pe care Federația Rusă îl declanșează împotriva democrațiilor occidentale. […] Este manualul de operare al FSB, a acuzat Geoană.
În plus, Mircea Geoană a acuzat o campanie internă a partidelor politice împotriva sa: „Există o campanie împotriva mea de linșaj mediatic programatic, pe bani publici, finanțată de partidele din această țară”.
În acest context, Geoană a vorbit despre „o campanie de defăimare fără precedent”.
Zilele trecute, o investigație internațională a dezvăluit că un coordonator al campaniei lui Mircea Geoană este partener de afaceri cu un propagandist rus care a fost în Crimeea de cel puțin 10 ori după anexarea ilegală din 2014. Rareș Mănescu, fostul primar al Sectorului 6, a înființat o firmă alături de un om de afaceri rus, în timp ce se ocupa de campania lui Geoană pe când acesta era încă adjunct la NATO. Ancheta jurnalistică arată o serie de ramificații care duc chiar și la un mercenar care a luptat în Donbas de partea rușilor.
Mircea Geoană a calificat investigația jurnalistică drept ”o acțiune de compromitere și dezinformare cu proveniență externă și execuție internă”.
Și-au depus deja candidatura pentru alegerile prezidențiale Elena Lasconi, George Simion, Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor.
„Președinte pentru o noapte”
Mircea Geoană a fost președintele PSD din 2005 până în 2009, când a pierdut alegerile prezidențiale în favoarea lui Traian Băsescu.
A rămas în istorie drept „președinte pentru o noapte”, după ce în seara alegerilor din 2009 s-a grăbit să-și proclame victoria în fața lui Traian Băsescu, pentru ca a doua zi voturile să arate că acesta din urmă era de fapt câștigător.
După excluderea din PSD, Mircea Geoană a înființat un nou partid politic alături de Marian Vanghelie.
The post Mircea Geoană și-a depus candidatura la prezidențiale: Există o campanie de linșaj public la adresa mea, finanțată de partidele politice appeared first on tvrinfo.ro.