Mircea Lucescu, după a patra victorie consecutivă a tricolorilor, 2-1 cu Lituania: Ne dă încredere că ajungem la barajul pentru Cupa Mondială

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Lituaniei, cu scorul de 2-1 (1-1), marţi seara, pe Stadionul Dariaus ir Gireno din Kaunas, în Grupa a 2-a din Liga C a Ligii Naţiunilor. Răzvan Marin (18 – penalty) şi Denis Drăguş (65) au adus a patra victorie consecutivă a tricolorilor în această campanie, după ce balticii au deschis scorul prin Armandas Kucys (7 – penalty).

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mircea Lucescu, a declarat, după victorie, că acest succes va da încredere „tricolorilor” pentru a ajunge la barajul pentru Cupa Mondială.

„Jucăm următoarele meciuri ca să le câştigăm. Avem acest obligaţie. Această victorie ne dă încredere pentru viitor şi pentru ceea ce se va întâmpla. Sperăm să ajungem în primăvară la baraj. Eu cred că băieţii dacă vor continua pe acelaşi drum şi dacă vor reuşi să câştige şi următoarele două meciuri încrederea în potenţialul lor va fi imensă”, a afirmat Lucescu la DigiSport, citat de Agerpres.

Referitor la partida cu Lituania, tehnicianul a lăudat prestaţia jucătorilor români, mai ales că au suferit o schimbare bruscă de temperatură, venind din Cipru.

Un meci dificil, ne aşteptam la acest lucru şi datorită stării terenului, dar şi datorită faptului că ei îşi doreau să nu retrogradeze din această fază a competiţiei. Am plecat cu handicap care ne-a făcut să fim mai precauţi în continuare. Cred că după penalty, nu ştiu dacă a fost sau nu valabil, echipa a jucat bine, am mai avut două-trei ocazii şi cred că este normal având în vedere că acum două-trei zile am jucat la 30 de grade şi acum am venit în aceste condiţii. S-a văzut randamentul jucătorilor de data aceasta. Într-o confruntare fizică cu Lituania am reuşit să câştigăm confruntarea. Chiar şi în aceste condiţii am avut câteva greşeli, poate şi presiunea acestui meci a făcut ca uneori să luăm unele decizii greşite privind construcţia jocului şi controlul jocului„, a mai spus Lucescu.

Mircea Lucescu/Foto: Profimedia Images

Lituania e singura echipă care a înscris în poarta României, dar clasamentul arată impecabil pentru Națională: 12 puncte, 11-2 golaveraj și șanse de 90% să termine prima în Liga C.

Meciul de la Kaunas, desfăşurat pe un teren greu, a început practic de la 1-0 pentru gazde, după un penalty primit uşor pentru un presupus henţ la Andrei Raţiu, la centrarea lui Lasickas. Kucys (7) a transformat şi balticii au trecut în avantaj.

România a preluat controlul jocului şi Man (10) a fost blocat in extremis de Gertmonas, portarul Universităţii Cluj.

În min. 17, acelaşi Man a executat un corner, iar Gineitis a comis henţ în propriul careu, România egalând din penalty prin Răzvan Marin (18).

Drăguş s-a aflat în prim plan de două ori în prima repriză, dar a tras pe lângă poartă (25), în încercarea de a găsi colţul lung, iar apoi Gertmonas a respins lovitura sa de cap după un corner (30).

Gazdele au avut ultimele ocazii din prima repriză, prin Slivka (44), care a reluat peste poartă cu latul de la 12 metri, şi prin Lasickas (45+1), la cărui şut din marginea careului a fost respins cu emoţii de Niţă.

În partea secundă, echipa antrenată de Mircea Lucescu a avut o primă oportunitate la şutul puternic al lui Mihăilă (53), de la circa 30 de metri, deviat în corner. La rândul său, Man (61) a şut pe lângă de la 22 de metri.

Golul victoriei echipei României, care a evoluat în albastru în acest meci, după multă vreme, a fost marcat la capătul unei faze spectaculoase: Lituania a avut o lovitură liberă din marginea careului nostru, s-a executat în zid, iar Drăguşin a plecat vijelios pe contraatac, i-a pasat lui Man, care l-a angajat pe Drăguş, iar acesta a marcat pe lângă Gertmonas (65).

Balticii au căutat egalarea în ultima parte a meciului, în timp ce tricolorii au încercat să dea lovitura şi să se desprindă pe tabelă.

Olaru (86) a şutat din marginea careului, dar Gertmonas a prins.

În min. 87, Paulauskas era să profite de o neînţelegere între Drăguşin şi Niţă, dar nu a reuşit să trimită mingea spre poartă.

Ultima ocazie a gazdelor a fost ratată de ”veteranul” Cernych (90), care a şutat din marginea careului, razant cu vinclul.

Kosovo a dispus de Cipru cu 3-0 şi rămâne la trei puncte în spatele României, înaintea ultimelor meciuri din campanie, România – Kosovo (15 noiembrie) şi România – Cipru (18 noiembrie).

The post Mircea Lucescu, după a patra victorie consecutivă a tricolorilor, 2-1 cu Lituania: Ne dă încredere că ajungem la barajul pentru Cupa Mondială appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *