Nelu Tătaru nu cerea mită de la pacienți, însă lua banii oferiți, potrivit DNA. Patru investigatori sub acoperire l-ar fi filmat pe fostul ministru al Sănătății

Apar date noi în cazul medicului Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, care ar fi primit mită inclusiv de la agenți sub acoperire ce l-au filmat și fotografiat, se arată în referatul DNA trimis la Parlament pentru ridicarea imunității parlamentare. Medicul ar fi primit sume de la 50 la 2000 de lei, plus ouă, o găină, vodcă, șampanie, se arată în documentul DNA. Nelu Tătaru respinge categoric că a primit vreun ban. „De ce nu s-a făcut flagrant?”, întreabă avocata fostului ministru. Medicul avea găini în frigiderul de la spital, dar erau cumpărate de el, spune un alt avocat.

Procurorii DNA notează în referat faptul că medicul nu cerea mită de la pacienți, însă lua banii oferiți, chiar dacă se prefăcea că refuză, folosind expresii „Nu trebuie”, Stai liniştit” sau „Calm, calm”. Imediat după ce pacientul pleca din cabinet, medicul lua banii lăsaţi pe birou şi îi punea în buzunarul halatului sau în dulap, susțin procurorii.

Investigatorii sub acoperire ar fi filmat și fotografiat toate aceste lucruri. În unele imagini se vede medicul, semn că aparatul de luat vederi era asupra investigatorului sub acoperire, în altele se văd pacienții sau aparținătorii, semn că o cameră ascunsă era plasată în cabinetul doctorului.

În referat există şi câteva stenograme ale unor discuţii dintre investigatorii sub acoperire şi alţi pacienţi.

STENOGRAME DNA

„CIOBANU NICOLAE COSMIN: Da… Şi la el…? Ai dat ceva? Ai rezolvat cumva cu el?

X6: Înainte de operaţie.

CIOBANU NICOLAE COSMIN: Înainte, nu după!

X6: Da, am dat înainte de operaţie.

CIOBANU NICOLAE COSMIN: Da?

X6: (nn. Dă din cap în semn afirmativ)

CIOBANU NICOLAE COSMIN: Mult, puţin?

X6: Hm! Sunt patru.

CIOBANU NICOLAE COSMIN: Patru sute de euro?

X6: Lei!

(Sursa: referatul DNA de la Parlament)

Fostul ministru neagă categoric că a pus mâna pe bani. El admite că pacienții sau aparținătorii au vrut să îi ofere atenții în semn de recunoștință, însă susține că a refuzat de fiecare dată.

Fostul ministru Nelu Tătaru este acuzat că în 3 luni ar fi primit mită de la 45 de pacienți sume mici de bani și produse alimentare.

Procurorii au solicitat ridicarea imunităţii parlamentare pentru a-i putea face percheziţie în cabinetul parlamentar din Huşi, care a fost sigilat.

Deputații au aprobat ridicarea imunității parlamentare lui Nelu Tătaru, pentru percheziția informatică și domiciliară

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru e foarte aproape să rămână fără imunitate parlamentară. Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat, în unanimitate, solicitarea ministrului Justiţiei pentru percheziţii informatice şi domiciliare. Raportul comisiei juridice va fi analizat după-amiază în plenul camerei Deputaților, care va da şi votul.

The post Nelu Tătaru nu cerea mită de la pacienți, însă lua banii oferiți, potrivit DNA. Patru investigatori sub acoperire l-ar fi filmat pe fostul ministru al Sănătății appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *