Nicușor Dan la TVR Info, despre planșeul Unirii: Există o hotărâre de Consiliu care spune cum trebuie să procedăm. Așteptăm să vină cu proiectul tehnic ca să-i dăm autorizația să intervină

Scandalul de luni din Piaţa Unirii, dintre Primăria Capitalei și cea a Sectorului 4, pe tema consolidării planșeului Unirii aduce multe semne de întrebare. Invitatul moderatorilor Marinela Mititelu și Ștefan Onică, la emisiunea Prim Plan, de pe TVR Info, primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a dat câteva explicații.

Nicușor Dan, primarul General al Capitalei: Este un extras dintr-un din propunerea mea de hotărâre a Consiliului General, care s-a referit și la palnșeu, și la Pasajul Unirii, pe care Primăria Sectorului 4 l-a făcut cu autorizație în regim de urgență. Acolo era o situație urgentă, pentru că, efectiv, cădeau bucăți din plafon și din pereții laterali și e bine că s-a intervenit, e rău că s-a intervenit cumva pe genunchi și am avut niște accidente, dintre care ultimul mortal.

Întrebat care este miza acestui conflict, Nicușor Dan a spus: Eu nu am înțeles. Am auzit doar ca o speculație că este vorba de a se da un avans de lucrări, nu știu dacă se confirmă, dacă nu se confirmă. În orice caz, cum a acționat Primăria Sectorului 4 e total nefiresc. Noaptea, se pun niște garduri, adică…

Nicuşor Dan vrea referendum local simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. PNL, AFD și USR susțin inițiativa

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, își dorește un refererendum local pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale”.

Şantierul din Piaţa Unirii dorit de primarul Sectorului 4 nu a fost continuat, după ce Daniel Băluță le-a cerut angajaților să se retragă. Scandalul a început în momentul în care Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, împreună cu câțiva angajați ai Primăriei Capitalei și mai mulți polițiști care țin de municipalitate au vrut să demonteze gardul pus de Primăria Sectorului 4 pentru șantier.

Conflictul a fost aplanat după lăsarea întunericului şi după intervenţia unor lideri politici. Iar acum Nicușor Dan a declarat că așteaptă proiectul tehnic pentru a elibera autorizația.

Nicușor Dan, primarul General al Capitalei: Suntem totuși autorități publice. Există o hotărâre de Consiliu care spune cum trebuie să procedăm, care spune că suntem într-un parteneriat, că Primăria Sectorului 4 găsește banii, că Primăria Sectorului 4 face documentația, noi suntem cei care dăm autorizația, i-am dat deja certificatul în septembrie de urbanism, i-am spus cu ce avize să vină, așteptăm să vină cu proiectul tehnic ca să-i dăm autorizația să intervină.

Scandal în Capitală: Primarii se ceartă pentru planșeul Unirii. Nicușor Dan vrea să dărâme gardurile puse de D. Băluță

Scandal uriaș în centrul Capitalei, unde primarul general, Nicușor Dan, a vrut să dărâme gardurile montate de edilul de la Sectorul 4 pentru șantierul de consolidare a planșeului din Piața Unirii. Față în față au ajuns polițiștii locali, de această dată împărțiți în tabere, fiecare cu primarul său. Jandarmii au intervenit să-i despartă.

The post Nicușor Dan la TVR Info, despre planșeul Unirii: Există o hotărâre de Consiliu care spune cum trebuie să procedăm. Așteptăm să vină cu proiectul tehnic ca să-i dăm autorizația să intervină appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *