Noi bombardamente asupra Beirutului. Alertă de evacuare pentru rezidenți. Explozii în nordul Israelului

Cel puțin cinci persoane au fost ucise noaptea trecută în Beirut, în timpul unui atac israelian care i-a vizat pe teroriștii Hezbollah. A fost o acţiune precisă a aviației israeliene, împotriva unui centru de comandă al grupării teroriste. Este primul atac israelian în centrul Beirutului. Precedentele bombardamente au avut loc la periferia capitalei libaneze. Şi Hezbollah a continuat tirurile cu rachete asupra așezărilor din nordul Israelului.

Mai multe explozii au avut loc în această dimineață în orașul israelian Kiryat Shmona, nu departe de granița cu Libanul. În acest timp, forțele militare israeliene au continuat bombardamentele asupra pozițiilor Hezbollah din Beirut.

Înaintea atacurilor, armata israeliană a emis o alertă, în limba arabă, către populația civilă libaneză.

Avichay Adraee, purtător de cuvânt al Armatei israeliene: Un avertisment nou şi urgent, către locuitorii suburbiilor din sudul Beirutului. Tuturor celor din clădirile marcate cu roşu, în hărţile alăturate, şi din clădirile adiacente din următoarele cartiere: Haret Hreik, Hadath şi Bourj al-Barajneh. Vă aflaţi lângă obiective afiliate teroriştilor Hezbollah.

Atacurile israeliene asupra obiectivelor Hezbollah au provocat distrugeri majore. Cartiere ale Beirutului au fost afectate de atacuri, în condițiile în care teroriștii și-au amplasat centrele de comandă și depozitele de muniții în apropierea sau sub clădirile civile.

CITEȘTE ȘI: Israelul poate lovi orice țintă din Orientul Mijlociu, susține şeful statului major israelian. Hezbollah continuă să atace nordul Israelului. Biden: Iranul a depășit orice limită

Pe fondul acestor evenimente, Statele Unite continuă eforturile pentru rezolvarea conflictului din Orientul Mijlociu. Secretarul de Stat american a discutat cu miniștrii de externe din țările aliate Americii pentru a analiza situația.

Matthew Miller, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat: Înaintea discuţiei preşedintelui cu liderii G7, secretarul (Antony Blinken) a vorbit cu miniştrii din Franţa, Germania, Italia şi Regatul Unit. În convorbire, el a discutat despre colaborarea pentru a coordona un răspuns la atacul Iranului asupra Israelului. Ulterior, au discutat cum să coordoneze eforturile diplomatice spre asigurarea stabilităţii în Orientul Mijlociu.

Pe de altă parte, armata israeliană a dat publicității imagini din timpul operațiunilor terestre în Liban împotriva teroriștilor Hezbollah. Militarii israelieni au avut confruntări directe cu gherilele Hezbollah în sudul Libanului, confruntări soldate cu pierderi de vieți omenești în ambele tabere.

CITEȘTE ȘI: Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, îşi dăduse acordul pentru o încetare a focului înainte de a fi ucis. Acesta ar fi informat SUA și Franța despre decizie

The post Noi bombardamente asupra Beirutului. Alertă de evacuare pentru rezidenți. Explozii în nordul Israelului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *