Noi reglementări privind gestionarea fenomenului migraţiei

Noi reglementări privind gestionarea fenomenului migraţiei

Războiul, foametea, setea şi acţiunile directe de destabilizare sunt cauze ale unei migraţii permanente către Uniunea Europeană.

În contextul acesta la nivelul structurii suprastatale au fost emise noi reglementari privind gestionarea fenomenului migraţiei şi împărţirea poverilor şi către state precum România care nu e atractivă pentru refugiaţi.

Dacă autorităţile române încă aşteaptă clarificări sunt state care resping din start ideea de a accepta în orice condiţii refugiaţi trimişi din state occidentale care par a fi excedate de numărul de persoane, din varii zone ale lumii, care intră legal sau ilegal în ţările respective.

În acelaşi timp Frontex atrage atenţia că pericolul terorist se menţine la nivel înalt.

Junta militară din Nigeria a deschis rutele de migraţie, Libanul abia mai face faţă milioanelor de sirieni şi palestinieni refugiaţi, Pakistan şi Iran dezvoltă un amplu program de repatriere a afganilor refugiaţi în aceste state şi lista poate continua, aşa cum arată analiza de risc realizată de Frontex pentru următorii 10 ani.

În acelaşi document se arată ca Rusia îşi extinde influenţa pe continentul african şi ar sprijini lovituri de stat.

”Rusia a aprofundat legăturile în Africa de Nord și și-a extins aria de acțiune în Republica Centrafricană și în Sahel.

Este probabil că Rusia va continua să își extindă aria de acțiune prin orice mijloace posibile, inclusiv prin desfășurarea de mercenari, dezinformare, interferenţă în alegeri, sprijinirea loviturilor de stat şi furnizarea de arme etc. pentru a obține influență pe continentul african.”

Pe lângă războaie, generează un număr semnificativ de refugiaţi şi problemele climatice, conform TVRInfo.

Ungaria şi Polonia care nu sunt de acord cu repartizarea unui anumit număr de persoane şi către statele cu o mai mică presiune din punct de vedere al migraţiei. Este şi cazul României. Însă nu se ştie câţi migranţi vor fi trimişi în ţara noastră.

Autorităţile române spun că ţara noastră nu e foarte atractivă pentru refugiaţi dovadă fiind numărul mic al celor din centrele de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări.

În analiza Frontex se vorbeşte despre riscul ca în ţara noastră să ajungă terorişti, agitatori şi alte persoane cu potenţial periculos. De aceea se recomandă suplimentarea mijloacelor de supraveghere si verificare a celor periculoşi din afara spaţiului european.

La sfârşitul acestei săptămâni, liderii europeni vor discuta din nou la Bruxelles despre expulzarea mai rapidă a persoanelor cu situaţia neclară, nereglementată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *