Tribunalul București a dispus intrarea în insolvență a uneia dintre cele mai cunoscute companii din Sectorul imobiliar din România, Nordis Management. Decizia a fost luată în urma unei cereri venite din partea unui creditor, Zaldo Management SRL.
Judecătorul sindic a numit un administrator judiciar provizoriu și a stabilit ca Nordis să își manifeste intenția de reorganizare în termen de 10 zile. În caz contrar, companiei îi va fi ridicat dreptul de administrare, ceea ce înseamnă că gestionarea activităților și a activelor va trece integral sub controlul administratorului judiciar desemnat.
Aceasta nu este singura problemă juridică cu care se confruntă Nordis Management. Astăzi, instanța urmează să se pronunțe într-un alt dosar de insolvență în care figurează aproximativ 20 de creditori.
De asemenea, pe 10 octombrie, va fi analizată cererea companiei de declanșare a unui concordat preventiv, o formă de insolvență mai blândă, care oferă companiilor mai mult control asupra restructurării, potrivit g4media.ro.
Reprezentanții companiei contestă decizia și susțin că majoritatea creditorilor nu ar fi îndreptățiți să participe la procesul de insolvență. Ei consideră că această hotărâre nu reprezintă decât o perioadă temporară de reorganizare și că Nordis va reuși să depășească dificultățile financiare.
Într-un comunicat oficial, aceștia au subliniat că proiectele Nordis, inclusiv dezvoltările rezidențiale și hoteliere de la Mamaia, Sinaia și Brașov, vor continua fără întreruperi.
Nordis Group a anunțat că valoarea de piață a activelor sale depășește 250 milioane de euro, iar activele și creanțele de recuperat sunt în valoare de peste 90 milioane de euro. Compania și-a exprimat intenția de a contesta decizia instanței și de a continua toate proiectele în desfășurare.
Jurnaliștii de la Recorder.ro a publicat, ieri, o amplă investigație despre dezvoltatorul imobiliar Nordis, despre care spune că „a descoperit indicii solide că unele apartamente au fost vândute de mai multe ori, către persoane diferite”.
Ce înseamnă însă mai exact decizia instanței? Pe lângă deschiderea procedurii generale de insolvență, judecătorul a impus Nordis Management să depună, în termen de 10 zile, documente financiare și lista completă a creditorilor. În cazul în care Nordis nu depune intenția de reorganizare în acest termen, i se va ridica dreptul de administrare, iar gestionarea companiei va trece în mâinile administratorului judiciar CITR filiala București.
De asemenea, toate băncile la care compania deține conturi vor fi informate că nu pot dispune de sumele din conturi fără aprobarea judecătorului sau a administratorului judiciar.
Nordis este unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari din România, cu proiecte anunțate în mai multe zone din țară. Asociații majoritari ai Nordis Management sunt omul de afaceri Răzvan Ciorbă și Mapp Development/Emanuel Gheorghe Poștoacă, fiecare cu câte 46% din părțile sociale.
The post Nordis în insolvență: ce urmează pentru gigantul imobiliar? appeared first on tvrinfo.ro.