Noul selecţioner al Angliei, Thomas Tuchel, va primi un salariu anual de 5 milioane de lire sterline

Antrenorul german Thomas Tuchel va încasa anual un salariu de 5 milioane de lire sterline în calitate de selecţioner al echipei de fotbal a Angliei, cu care are un contract pe 18 luni, scrie EFE.

Acest contract, ca de obicei, conţine o serie de bonusuri care îi vor creşte veniturile germanului dacă va atinge anumite obiective care nu au fost dezvăluite.

Acest acord va începe la 1 ianuarie, astfel că Tuchel nu va putea conduce Anglia în următoarea fereastră internaţională de fotbal din perioada 11-19 noiembrie, în care selecţionata ”Three Lions” va înfrunta Grecia şi Irlanda în Liga Naţiunilor. Acest lucru se datorează unei clauze din vechiul său contract cu Bayern Munchen care îl împiedică să antreneze o altă echipă fără a plăti despăgubiri.

În plus, Tuchel însuşi a confirmat într-o conferinţă de presă că îşi doreşte un ”început curat” pentru a se concentra pe marele obiectiv al său, Cupa Mondială 2026 din Statele Unite, Canada şi Mexic.

Salariul lui Tuchel este semnificativ mai mic decât cele 7,5 milioane de lire sterline pe care le-a primit în sezonul său petrecut la Bayern Munchen sau cele 10 milioane de lire sterline pe an pe care le-a câştigat la Chelsea, unde a stat un an şi nouă luni.

Salariul lui Tuchel este mai mare decât cel câştigat Gareth Southgate la preluarea selecţionatei Angliei în 2016. Selecţionerul englez câştiga atunci 3 milioane de lire sterline, suferind apoi o reducere de 30% din cauza pandemiei de Covid în 2021. Cu toate acestea, în acelaşi an, el a semnat o prelungire a contractului său până în decembrie 2024, cu un salariu de 5 milioane de lire sterline, fiind cel mai bine plătit selecţioner la EURO 2024.

Sursa: Agerpres

The post Noul selecţioner al Angliei, Thomas Tuchel, va primi un salariu anual de 5 milioane de lire sterline appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *