Rețea de comercianţi de droguri, ce acţiona în SUA, Dominica și India, destructurată

Rețea de comercianţi de droguri, ce acţiona în SUA, Dominica și India, destructurată

Membrii reţelei ambalau opioide sintetice astfel încât să pară medicamente comune care se eliberează pe bază de reţetă.

Milioane de pastile au fost vândute prin intermediul unor farmacii online false. Potrivit autorităţilor americane, cel puțin nouă persoane au murit din cauza otrăvirii cu astfel de narcotice în perioada august 2023 – iunie 2024.

Potrivit rechizitoriului, liderul reţelei a orchestrat afacerea din Republica Dominicană. El a fost cel care i-a dirijat pe ceilalţi să înființeze zeci de farmacii online care imitau site-uri legitime de comerț electronic cu medicamente.

Site-urile atrăgeau clienții să cumpere opioide sintetice, prezentate ca nişte medicamente comune, conform TVRInfo.

Damian Williams, procuror: Site-urile create de inculpați și pastilele distribuite de ei arătau foarte real, dar nu erau. Se presupune că site-urile au fost concepute pentru a păcăli victimele să creadă că primesc medicamente eliberate pe bază de rețetă, cu garanții de calitate și legitimitate.

Pastilele au fost făcute să semene cu Oxicodonă și Adderall, de la culoare, formă, dimensiuni, până la marcajele de pe pastilele reale. Dar site-urile erau pline de minciuni, iar pastilele, pline de otravă.

Zeci de mii de americani, dar şi persoane din Puerto Rico, Germania și Slovenia au cumpărat astfel de medicamente contrafăcute. Potrivit autoritaţilor americane, acestea erau fabricate clandestin în subsolul unor clădiri din cartierele newyorkeze Bronx și Manhattan.

Membrii reţelei produceau până la 100.000 de pastile la fiecare 12 ore. După livrarea comenzilor, îi bombardau pe clienți cu apeluri și mesaje prin care îi îndemnau să cumpere din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *