O tânără cu cetăţenie israeliană şi română, printre ostaticii Hamas. Fratele fetei: ”Ultimul semn l-am primit în urmă cu 250 de zile”

O tânără cu cetăţenie israeliană şi română se numără printre zecile de ostatici pe care Hamas încă îi mai ţine în Gaza. La un an de la sângeroasele atacuri, mama lui Doron Steibrecher, născută în Făgăraş, a venit la București pentru a face cunoscut coșmarul pe care îl trăiește de când fiica ei a fost răpită. Imagini și detalii cu impact emoțional.

În urma cu exact un an, Doron Steinbrecher a fost răpită de Hamas din casa ei din kibuțul Kfar Aza. În ultimul moment, tânără de 30 de ani, a reușit să-i spună la telefon mamei ce i se întâmplă

Timp de trei luni familia nu a știut nimic despre soarta lui Doron. La sfârșitul lui ianuarie, tânăra a apărut într-o înregistrare dată publicității de cei care o țin ostatică.

„Mă numesc Doron şi sunt din kibuţ Kfar Aza.”

Dor Steinbrecher, fratele ostaticei: Este greu pentru noi, însă sigur e și mai greu pentru sora mea mai mică. E acolo, fără apă, fără mâncare, fără medicamentele pe care ar trebui să le ia zilnic. Nu știm nici dacă mai e în viaţă. Ultimul semn l-am primit în urmă cu mai bine de 250 de zile, așa că…”

În iulie, Doron era deja de peste 280 de zile ținută ostatică, iar ministerul israelian de externe făcea apel la internauți să povestească despre ea. Și promitea să aducă acasă toate persoanele răpite de teroriștii Hamas.

Familia tinerei continua să spere că ea este în viață. Cum războiul continuă în Gaza, șansele sunt pe zi ce trece mai mici. Guvernul israelian susține însă că face tot posibilul pentru eliberarea tuturor ostaticilor.

Lior Ben Dor, ambasadorul Israelului: „Cum vom face asta? Prin alianțe politice și diplomatice, care să pună presiune pe cei care ar putea fi de acord să elibereze ostaticii și folosind toate capabilitățile militare.”

În prezent, în Gaza au mai rămas în jur de 100 de ostatici. Potrivit estimărilor serviciilor speciale israeliene, 60 ar mai fi în viață.

The post O tânără cu cetăţenie israeliană şi română, printre ostaticii Hamas. Fratele fetei: ”Ultimul semn l-am primit în urmă cu 250 de zile” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *