Oameni de afaceri germani, nemulțumiți de controalele la graniță

Oamenii de afaceri germani sunt din ce în ce mai nemulțumiți de controalele de la graniță, ordonate de către autoritățile de la Berlin. Ei spun că măsura va avea un impact negativ asupra celei mai importante economii din Europa. Mai mult, astfel de întârzieri la graniță pot distruge mărfurile perisabile. Berlinul a decis să reintroducă aceste controale luna trecută, după un atac cu armă albă în care au fost ucise trei persoane.

Ministerul german de Interne susține că revenirea la controlele de la frontiere este o măsură necesară pentru a scădea imigrația ilegală și pentru a descuraja infractorii. Însă, oamenii de afaceri din regiunile de frontieră, unde companiile depind și de forța de munca din țări cum ar fi Polonia, spun că aceste controale afectează negativ economia.

Daniel Felscher, consultant: Întreprinderile noastre, din regiunea noastră, au probleme din cauza traficului transfrontalier de persoane, dar şi al circulaţiei bunurilor peste frontiere, în special a forţei de muncă pe care Germania se bazează în anumite domenii economice.

Mai mult, liderii companiilor germane se tem că astfel de verificări în cadrul spațiului Schengen de liberă circulație ar putea fi aplicate și de alte țări europene.

Dirk Engelhardt, directorul unei companii: Ar putea fi blocaje rutiere sau întârzieri care ar creşte costurile pentru companiile de transport auto, avem probleme cu livrările la timp, am putea impune preţuri mai mari pentru a rezolva problema transportului, iar aceasta este o mare problemă.

Unii oameni de afaceri au propus guvernului german să introducă așa-zisele culoare verzi, folosite în pandemie, pe unde camioanele de marfă ar putea trece mai repede peste granițe.

Firmele de asigurări sunt de părere că întârzierile provocate de controale ar putea reduce comerțul international și astfel se poate ajunge la recesiune economică.

The post Oameni de afaceri germani, nemulțumiți de controalele la graniță appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *