Obezitatea, consumul de alcool și tutun cresc riscul apariției cancerului mamar. Recomandările medicilor

Cancerul mamar este o maladie care poate apărea la orice vârstă, dar cele mai multe cazuri sunt între 50 și 69 de ani, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică.

Octombrie este luna conștientizării și prevenției cancerului de sân. Iar specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la numărul de cazuri înregistrate la vârste tot mai scăzute!

Potrivit statisticilor, 11,43% dintre cazurile de cancer mamar din Europa apar la femei 44 de ani. 54% apar la vârsta de 45-69 de ani, iar restul cazurilor apar la femei de peste 70 de ani.

Obezitatea, consumul de alcool și tutun cresc riscul apariției bolii.

INSP: Cancerul mamar apare la orice vârstă, cele mai multe cazuri – între 50-69 de ani

Cancerul mamar este o patologie care poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au niciun factor de risc, iar cel mai mare număr de cazuri se înregistrează în rândul femeilor între 50 şi 69 de ani, afirmă reprezentanţii Institutului Naţionale de Sănătate Publică (INSP).

În România, potrivit datelor din 2022, s-au înregistrat peste 12.600 de cazuri.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă screeningul organizat, prin mamografie, adresat femeilor cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani. Dar campania încurajează femeile de peste 40 de ani să meargă la medici doctori și să discute cu aceștia despre factorii de risc față de cancerul mamar.

Există și o serie de măsuri pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, cum ar fi: nu fumați, limitați consumul de alcool, evitați expunerea la radiații. Și, nu în ultimul rând, sportul reduce riscul apariției de cancer mamar.

The post Obezitatea, consumul de alcool și tutun cresc riscul apariției cancerului mamar. Recomandările medicilor appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *