Ordin de evacuare obligatoriu la Kupiansk. Zelenski, invitat să prezinte mâine, la Bruxelles, situația de pe front și planul său de pace

Autoritățile ucrainene au ordonat evacuarea orașului cheie Kupiansk și a altor trei localități din nord-estul regiunii Harkov. Forțele ruse se apropie, iar utilitățile sunt tot mai greu de furnizat.

Guvernatorul regiunii a anunțat la televiziunea națională că ordinul de evacuare este obligatoriu.

La Kupiansk este un nod feroviar esențial, iar în apropierea orașului Izium este un centru logistic important.

Kupiansk a căzut în mâinile forțelor ruse în săptămânile care au urmat declanșării invaziei, în februarie 2022, dar a fost recucerit de trupele ucrainene mai târziu, în același an.

Rusia caută să șteargă identitatea culturală și istorică a Ucrainei, ceea ce poate fi asimilat cu o intenție de genocid, a transmis ieri Consiliul Europei. Această politică sistemică a Moscovei, care încalcă dreptul umanitar internațional, este demonstrată de atacarea constantă, distrugerea și jefuirea a peste o mie de situri culturale ucrainene. Iar Rusia va trebui să plătească pentru toate acestea, au fost de acord reprezentanții regionali.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost invitat să prezinte mâine, la Bruxelles, cele mai recente evoluții de pe front și planul său pentru victorie.

The post Ordin de evacuare obligatoriu la Kupiansk. Zelenski, invitat să prezinte mâine, la Bruxelles, situația de pe front și planul său de pace appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *