Patru soldați israelieni, uciși într-un atac cu dronă lansat de Hezbollah asupra unei tabere a antrenament din nordul Israelului

Patru soldați au fost uciși, iar alți șapte au fost grav răniți duminică, în urma unui atac cu dronă lansat de Hezbollah asupra unei baze armatei din centrul Israelului, a anunțat armata israeliană. Este cea mai periculoasă lovitură a grupului militant de când Israelul a lansat invazia terestră a Libanului în urmă cu aproape două săptămâni, notează The Guardian.

Serviciul național de salvare al Israelului a declarat că în atac au fost rănite 61de persoane. Având în vedere sistemele avansate de apărare aeriană ale Israelului, este un lucru rar ca atât de mulți oameni să fie răniți de drone sau rachete.

Atacul a fost revendicat de Hezbollahul pro-iranian, care a precizat într-un comunicat că luptătorii săi au lansat „o escadrilă de drone explozive asupra unei tabere a antrenament a brigăzii Golani din Binyamina, la sud de Haifa”, dedicând atacul liderului său Hassan Nasrallah, ucis pe 27 septembrie într-un raid israelian în apropiere de Beirut.

Atacul a avut loc după ce secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a „autorizat desfăşurarea unei baterii THAAD şi a unei echipe de militari americani în Israel pentru a ajuta la întărirea apărării aeriene a Israelului în urma atacurilor fără precedent ale Iranului împotriva Israelului din 13 aprilie şi din nou pe 13 octombrie”, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder.

Hezbollah și Israelul au făcut schimb de focuri aproape zilnic în anul de când a început războiul din Gaza, iar luptele au escaladat.

The post Patru soldați israelieni, uciși într-un atac cu dronă lansat de Hezbollah asupra unei tabere a antrenament din nordul Israelului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *