Peste 100 de oameni au murit în urma uraganului Helene, care a lovit sud-estul Statelor Unite

Uraganul Helene a ucis peste o sută de persoane în Statele Unite şi alte câteva sute sunt în continuare date dispărute. Valoarea pagubelor se apropie de o sută de miliarde de dolari. Sistemele de alimentare cu apă şi comunicaţii, mai multe poduri şi artere de circulaţie au fost distruse de furtună. Iar oamenii fac cozi la magazinele alimentare şi benzinării.

Cel puțin 105 oameni au murit, după ce uraganul a lovit sud-estul Statelor Unite, iar autoritățile se așteaptă ca bilanțul victimelor să crească.

Zeci de poduri şi drumuri au fost distruse şi milioane de oameni au rămas fără curent electric. Acest lucru i-a împiedicat să ia legătura cu familia şi prietenii, astfel că sute de persoane sunt în continuare date dispărute.

Roy Cooper, guvernator, Carolina de Nord: Mulți oameni sunt izolați, deoarece drumurile sunt impracticabile. Nu au electricitate sau mijloace de comunicare. Vă informăm că trimitem resurse și comunicăm îndeaproape cu guvernele locale, echipele de intervenție, precum și cu organizațiile de voluntari pentru a-i ajuta pe cei afectați de această furtună tragică.

Uraganul Helene în Florida. Vântul a suflat cu peste 200 de kilometri pe oră. Patru milioane de locuințe, fără curent

Pe coastele Floridei a ajuns uraganul Helene, una dintre cele mai puternice furtuni din istoria Statelor Unite.

William Ray, director de management al situaţiilor de urgenţă: Oamenii vin de la trei ore distanță, din Georgia. Am vândut 35.000 de litri de benzină de la primele ore ale dimineții. Am rămas fără gheață, fără apă ori canistre de benzină. Oamenii cumpără conserve, carne și chipsuri pentru că nu au mâncare, nu au electricitate.

Este sfâșietor, este sfâșietor! Toată lumea a pierdut atât de mult, din fericire, mulți oameni nu locuiesc aici şi au unde să plece.

Preşedintele american, Joe Biden, urmează să viziteze zonele afectate de uraganul Helene imediat ce acest lucru va fi posibil.

Cel puţin 6 oameni au murit după ce uraganul Debby a lovit Florida. S-a instituit stare de urgență în regiune

Cel puţin şase persoane au fost ucise de uraganul Debby, în Statele Unite ale Americii. Sunt inundaţii masive în Florida, unde vintul a bătut si cu 130 de km pe oră. Străzile au fost acoperite de ape şi multe case au fost inundate. Autoritățile locale au declarat stare de urgență și au deschis adăposturi speciale pentru oamenii rămaşi pe drumuri.

The post Peste 100 de oameni au murit în urma uraganului Helene, care a lovit sud-estul Statelor Unite appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *