Populaţia din Ucraina s-a diminuat cu 10 milioane de locuitori după invazia rusă din 2022 

Populaţia Ucrainei s-a diminuat cu peste 10 milioane de locuitori după invazia rusă din februarie 2022, a anunţat marţi Fondul Naţiunilor Unite pentru populaţie (UNFPA), citând date furnizate de autorităţile ucrainene, relatează AFP.

„Global, se constată că populaţia din Ucraina s-a diminuat cu peste 10 milioane de locuitori de la începutul războiului”, a declarat directoarea regională a UNFPA, Florence Bauer, în cadrul unui briefing de la Geneva, explicând că este vorba despre „o combinaţie de factori”.

Războiul expansionist al Rusiei în Ucraina a durat nu doi ani, ci zece ani deja. A început cu ocuparea armată și anexarea ilegală a Crimeei în februarie-martie 2014 și a continuat cu intervenția rusească sub acoperire în regiunile Donețk și Luhansk începând cu aprilie 2014.

Invazia la scară largă care a început în urmă cu doi ani este percepută de mulți ca o „schimbare a vremurilor”. În realitate, a fost doar o continuare a războiului ruso-ucrainean care a început la 20 februarie 2014.

sursa Agerpres

The post Populaţia din Ucraina s-a diminuat cu 10 milioane de locuitori după invazia rusă din 2022  appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *