Prezență record la urne în statul cheie Georgia, în cadrul scrutinului anticipat din SUA

Americanii se grăbesc să voteze în cadrul zilelor dedicate scrutinului anticipat. Așa se face că în statul-cheie Georgia s-a înregistrat o prezență la urne record. Aici, Donald Trump are un avantaj de 0,5 procente față de Kamala Harris, așa că fiecare vot contează. Prin urmare, ambii candidați se concentrează acum pe mobilizarea alegătorilor. Pe de o parte, Kamala Harris, sprijinită de o garnitură de foști președinți, iar pe de altă parte Donald Trump, care își asumă singur această sarcină.

Cozi uriașe la secțiile de votare de pe teritoriul statului cheie Georgia, care încă nu și-a revenit după uraganul Helene.

Autoritățile spun că, spre deosebire de acum 4 ani, numărul alegătorilor prezenți la urne în prima zi a votului anticipat este aproape triplu. În acest stat, care are 16 electori, Donald Trump are un avans de o jumătate de procent, așa că i-a îndemnat pe americani să meargă la vot.

Donald Trump: Începe votul anticipat. Ieşiţi cu toţii. Luaţi-vă cunoscuţii şi duceţi-i la vot. Mergeţi mâine.

În Statele Unite, alegătorii au mai multe opțiuni pentru a-și exprima votul.

Robert Yoon, expert The Associated Press: Principalele opțiuni sunt votul personal la un sediu de votare în ziua alegerilor, votul anticipat în persoană înainte de ziua alegerilor sau votul prin corespondență.

Dacă în 2020 multe urne erau disponibile non-stop, în acest an ele sunt mai puţine şi se vor afla în birouri electorale sau spaţii pentru votul anticipat, între ore similare cu cele ale programului de lucru obişnuit.

Votul a început deja cu o decizie a unui judecător care a iritat tabăra republicană. Numărarea manuală a voturilor, reglementare introdusă cu sprijinul majorității republicane din Comisia electorală a statului Georgia, a fost suspendată temporar.

The post Prezență record la urne în statul cheie Georgia, în cadrul scrutinului anticipat din SUA appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *