După o dispută politică cu primarul general, Băluță anunță că au început lucrările de refacere a Planșeului Unirii

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat, luni, într-o postare pe Facebook că a început lucrările de refacere a Planșeului Unirii. Pe de altă parte, Primăria Capitalei face clarificări și susține că este proprietarul terenului.

Daniel Băluță scrie că placa de beton este veche de aproape 100 de ani și după ce a fost analizată de experți a fost declarată un pericol public.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a negat această informație în urmă cu două săptămâni.

Potrivit postării lui Daniel Băluță, lucrările se derulează într-un spațiu deja securizat și nu vor afecta circulația rutieră sau pietonală!

Dincolo de orice discuție, siguranța oamenilor este și va rămâne prioritatea numărul 1 pentru noi, cei din Sectorul 4! Mulțumesc tuturor instituțiilor statului român care au înțeles pericolul cu care ne confruntăm și au colaborat cu noi, pentru a fi azi în măsură să începem lucrările, a scris primarul sectorului 4, în postarea pe Facebook.

Cine este, de fapt, proprietarul terenului din Parcul Unirii și supraterenul Planșeului Unirii

Primăria Capitalei a transmis „clarificări privind dreptul de proprietate asupra terenului din Parcul Unirii și a părții supraterane a Planșeului Unirii”, conform Mediafax.

„Aceste terenuri sunt proprietatea Municipiului București, potrivit Hotărârii de Consiliu General nr. 186/2008. Ministerul Mediului prin Apele Române a făcut o solicitare de intabulare a albiei râului din subteranul proprietăților menționate mai sus. Dintr-o eroare materială, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară(OCPI) a intabulat ca proprietar Apele Române (instituție aflată în subordinea Ministerului Mediului) și al suprateranului Planșeului Unirii”, transmite Primăria Capitalei.

Potrivit informării, „Hotărârea de Consiliu prevalează asupra cărții funciare emisă cu erori”.

„În plus, Primarul General a solicitat deja OCPI să facă toate corecțiile necesare. Orice intervenție asupra terenului Municipalității se poate face doar cu acordul proprietarului. Schimbarea actelor de proprietate în acest mod este ilegală. Vom face toate demersurile pentru reintrarea în legalitate”, se menționează în finalul informării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *