Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, invitat la Prim Plan, la TVR Info, de la ora 21.00

Edilul general al Bucureștiului este invitatul lui Ștefan Onica miercuri seară, de la ora 21.00, în emisiunea Prim Plan.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, își dorește un refererendum local pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. Edilul Bucureștiului a precizat că de-a lungul ultimilor 20 de ani, Primăria Capitalei a fost subfinanţată şi s-a confruntat cu un „deficit de dezvoltare”. Totodată, „modul în care s-a construit” în Bucureşti afectează traficul, iar din acest motiv este necesar ca autorizaţiile să fie eliberate de Primăria Capitalei, pentru a restabili „legalitatea şi dezvoltarea echilibrată”, a spus el.

Inițiativa lui Nicușor Dan este susținută deocamdată de PNL, AFD și USR.

Noul Consiliu va începe să funcționeze peste două săptămâni aproximativ. Pentru moment suntem în Consiliul vechi, în care există o majoritate formată din USR, PMP, PNL. Nu e vorba de mine, e vorba de Primăria Capitalei în ultimii 20 de ani. Pe de o parte, ea este subfinanțată și avem deficit de dezvoltare din cauza asta. Pe de altă parte, vedem fenomenul… Principala noastră problemă este traficul și el este în mod evident cauzat de modul în care s-a construit în București în acești 20 de ani. Deci sunt două lucruri diferite. Și atunci e logic ca autorizațiile să fie date de o singură persoană, astfel încât să avem, să restabilim legalitatea și dezvoltarea echilibrată, a explicat Nicușor Dan.

În legătură cu problema legată în privința taxelor: Haideți să ne uităm la cum a fost, care a fost bugetul pe 2023. Noi am avut șase miliarde, din care trei le-am dat pe subvenții. Deci am rămas cu trei miliarde și primările de sector au avut nouă miliarde. Deci raportul real a fost trei miliarde la nouă miliarde, în condițiile în care noi avem marile lucrări de infrastructură, în condițiile în care avem spitale, semafoare, iluminatul public, teatrele sunt toate la noi. Ei au școlile, curățenia stradală și străzii avem și noi și ei, a spus Nicușor Dan.

Eu mă consider un om responsabil și am încercat să-mi exercit acești patru ani de madat cât de bine am putut eu și am constatat că am niște limitări foarte importante, unele pe bani, unele pe urbanism. Și înainte chiar de s-audă acest proiect în seara alegerilor am spus bucureștinilor cu onestitate problemele cu care m-am confruntat și am zis că trebuie să tranșăm odată pentru totdeauna problema asta, a adăugat Primarul Capitalei.

The post Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, invitat la Prim Plan, la TVR Info, de la ora 21.00 appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *