Proiectul de promovare a lecturii „Basmaventura” a ajuns la copiii din Iaşi

Basmele prind viaţă zilele acestea, la Iaşi. Peste o sută de copii au venit în Sala mică a Teatrului Luceafărul să-şi vadă personajele favorite. Cei mici au fost fascinaţi şi de întâlnirea cu scriitoarele Luminiţa Corneanu şi Andreea Iatagan, cele care au creat cele mai frumoase poveşti ale copilăriei lor.

Basmaventura e proiectul a 5 autoare de cărți pentru copii, care au pornit în turneu prin școli şi muzee. Au ajuns și la teatru.

Actorul Alex Iuraşcu a strârnit hohote de râs interpretând într-o manieră modernă toate personajele povestirii “Cameleonul Cami pleacă în Tibet”, semnată de Luminiţa Corneanu.

„Basmaventura”. Ateliere interactive susținute la Iași de cinci autoare de cărți pentru copii

Cinci autoare de cărți pentru copii au creat un proiect inedit și fac turul Iașiului, în școli, muzee și chiar la teatru. „Basmaventura” încurajează lectura de la cele mai mici vârste, prin ateliere interactive. Iar copiii au șansa să le cunoască pe cele care le-au dat viață personajelor lor preferate. Printre scriitoare este și colega noastră, Andreea Iatagan.

Personajul creat de colega noastră Andreea Iatagan, “Miko, vulpiţa friguroasă”, a stârnit admiraţie printre copii, dar şi în rândul actorilor.

Teatrul Luceafărul are un program încărcat în această toamnă.

Proiectul de promovare a lecturii Basmaventura continuă cu noi ateliere de creaţie.

Cele 5 autoare se vor întâlni cu elevii din satele Borşa, Vlădeni, Iazul Vechi şi Hălceni.

La Colegiul Naţional din Iași şi la Muzeul Vasile Pogor, copiii vor învăţa să scrie propriile lor basme şi să creeze rime.

‘Spiriduşii luminii’. Jurnalista TVR Andreea Iatagan și-a lansat a doua carte pentru copii la Timișoara

Copiii trebuie încurajaţi să-şi descopere calităţile şi să exploreze magia lumii din jurul lor. Este mesajul celei de-a doua cărţi a jurnalistei TVR Andreea Iatagan. Scriitoarea este, în acest weekend, la Timişoara, unde a lansat cartea ‘Spiriduşii luminii’, continuarea poveştii de debut, ‘Ploaia curcubeu’.

The post Proiectul de promovare a lecturii „Basmaventura” a ajuns la copiii din Iaşi appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *