Proiectul podului de la Buzău se apropie de finalizare. Construcția este gata în proporție de 65 la sută, iar circulația ar putea fi deschisă curând

Al doilea cel mai lung pod rutier din țară, peste râul Buzău face parte din autostrada Moldovei. E gata în proporție de 65 la sută, iar constructorii promit să-l finalizeze anul acesta. Este amplasat pe tronsonul dintre Buzău și Focșani unde lucrările sunt avansate, iar circulația ar putea fi deschisă curând.

Podul rutier de la Vadu Paşii este cea mai complexă lucrare de pe șantierul lotului 1 al autostrăzii Buzău- Focșani, din viitoarea A7. Este al doilea cel mai lung pod din țară, după cel de la Brăila. Colosul de beton și metal de 1.360 de metri traversează la peste 30 de metri înălțime albia majoră a râului Buzău. Lucrările au început în urmă cu un an și mai mult de jumătate e gata.

GRUJOSKI LJUPCHO – reprezentant, firma supervizoare, Institutul Civil din Macedonia: La început, nu era nimic aici, cu excepţia constructorilor. Dar în mai puţin de un an, au făcut un progres impresionant și au ridicat podul. Cred că este un adevărat record de timp. Cât priveşte calitatea, am respectat toţi parametrii.

SORIN ROBU – directorul DRDP Buzău: Stadiul lucrărilor e la 65 la sută, suntem în grafică, estimăm ca într-o săptămână să finalizăm montarea grinzilor, iar spre sfârșitul anului, dacă vremea ne permite, să finalizăm lucrarea.

Viitoarea autostradă Buzău-Focsani este formată din 4 loturi, cu o lungime totală de peste 82 de kilometri. Echipele de muncitori sapă acum fundațiile pentru panourile fonoabsorbante și pentru stâlpii de iluminat. Apoi toarnă stratul de asfalt și finalizează bretelele de acces spre drumurile adiacente.

CRISTIAN PISTOL – directorul general al CNAIR: Lucrările sunt foarte avansate, vor fi deschise anul acesta.

Lucrarile sunt în grafic și la sectiunea de autostrada Ploiești-Buzău, astfel că circulatia ar putea fi deschisă tot anul acesta, deși nu vor fi gata toate bretelele de acces, admite seful CNAIR.

Autostrada A7 va avea în final 437 de km și va asigura legătura între Muntenia și nordul Moldovei, până la Siret. Porțiunea dintre Ploiești și Pașcani a fost prinsă în PNRR și înseamnă ca toate tronsoanele trebuie să fie gata până în 2026 pentru a nu pierde finanțarea.

The post Proiectul podului de la Buzău se apropie de finalizare. Construcția este gata în proporție de 65 la sută, iar circulația ar putea fi deschisă curând appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *