PSD și AUR resping existența unui aranjament pentru George Simion

PSD și AUR resping existența unui aranjament pentru George Simion

Acuzații de blat cu doar câteva zile înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Liberalii, dar și candidatul independent Mircea Geoană, acuză PSD că îl va sprijini cu voturi pe liderul AUR, George Simion, ca să ajungă în turul al doilea.

Motivul e acela că ar fi contracandidatul cel mai comod pentru Marcel Ciolacu, considerat favorit în sondaje. Social democrații și AUR resping categoric existența unui aranjament.

Într-o postare pe Facebook, deputatul liberal și președinte al PNL Iași, Alexandru Muraru, a scris că „există informații credibile că PSD va gira voturi către Simion la alegerile prezidențiale, după modelul din anul 2000, când candidatul PRM, Vadim Tudor, a fost împins în turul al doilea pentru a facilita victoria lui Ion Iliescu”.

În scenariul lui Muraru, PSD ar urma să îi asigure candidatului AUR 380 000 de voturi. Câte 10-20 în fiecare secție. Muraru argumentează că PSD ar folosi această strategie deoarece o confruntare Simion-Ciolacu ar fi singura variantă în care candidatul social-democrat ar câștiga.

Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, a lansat acuzații grave către PSD. Acesta susține că social-democrații ar fi lansat ”oficial” în organizații un plan prin care să mute în fiecare secție câte 10-20 de voturi către AUR pentru a-l duce pe George Simion în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Muraru s-ar baza pe sondaje și pe practici similare pe care PSD le-ar fi avut și la alegerile locale. Și candidatul liberal, Nicolae Ciucă, avertizează asupra unor înțelegeri subterane pe scena politică.

Nicolae Ciucă: În acest moment, se încearcă ca în turul 2 să intre liderul PSD și liderul AUR. Este opțiunea și dorința PSD, știind că doar în această formulă ar putea să câștige.

Liderul AUR respinge categoric acuzațiile și afirmă că nu are nevoie de voturi de la alte partide.

George Simion: Domnul Muraru probabil suferă un pic de amnezie și nu știe că partidul lui are o înțelegere cât se poate de deschisă și guvernează de trei ani cu PSD-ul. Nu știu despre ce poate fi vorba, nu am nevoie de voturile nimănui, nu am nevoie decât de respectarea legilor electorale și de respectarea Constituției. Mă descurc singur să intru în turul 2.

Și Mircea Geoană, candidat la alegerile prezidențiale, crede în planul transferului de voturi de la PSD la AUR.

Mircea Geoană: Uitați-vă și faptul cum listele de la PSD și AUR au fost întocmite, uitați-vă și la multe semne. Au unele înțelegeri subterane. Sper să fie doar tactice, să nu fie ceva strategic. Singura șansă a lui Ciolacu e să cu Simion. Încearcă să și-o fructifice.

PSD exclude categoric orice colaborare cu AUR și așteaptă de la ceilalți competitori să-și retragă acuzațiile.

Lucian Romașcanu: „Păi dacă ne acuză și dl Ciucă și dl Geoană înseamnă că marile spirite se întâlnesc. E o acuză care îi descalifică. Nu au venit cu nicio minimă dovadă. Căderile PNL-ului și ale domnului Ciucă fac loc unor astfel de partide pe care nimeni nu și le dorește puternice în România.”

Peste trei zile se dă startul campanei electorale pentru alegerile prezidențiale. Primul tur al scrutinului va fi pe 24 noiembrie, când românii vor alege finaliștii cursei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *