Regizorul Silviu Purcărete este omagiat, în această săptămână, la Craiova. Premiu de excelență din partea Ministerului Culturii

Regizorul Silviu Purcărete este omagiat, în această săptămână, la Craiova, pentru cei 50 de ani pe care i-a dedicat până acum teatrului. De numele lui se leagă succese internaționale ale Naționalului craiovean din perioada 1990-2000, cu spectacole care au primit 15 distincții apreciate în lume. Iar joi seară, Silviu Purcărete a primit un premiu de excelență din partea Ministerului Culturii.

Silviu Purcărete este regizorul care a marcat peste un deceniu din existența Teatrului Naţional din Craiova, cu spectacole legendare. Este creatorul care a influenţat fundamental şi viaţa şi cariera multora dintre actorii distribuiţi în producţiile sale.

Săptămâna Purcărete a debutat cu „Povestea prințesei deocheate”, care este în repertoriul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. Spectacolul are la bază un scenariu original, semnat de Silviu Purcărete, care, inspirat de teatrul japonez, pornește de la o piesă kabuki din secolul al XIX-lea.

Montarea preia teme precum dragostea obsesivă, crima, reîncarnarea și răzbunarea, construind, cu umor și autoironie, un comentariu efervescent al dialogului dintre cultura europeană și cea japoneză.

Săptămâna dedicată marelui regizor se va încheia duminică, cu spectacolul “Plugarul și Moartea” regizat de Silviu Purcărete la Teatrul Naţional din Iaşi.

The post Regizorul Silviu Purcărete este omagiat, în această săptămână, la Craiova. Premiu de excelență din partea Ministerului Culturii appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *