Restaurantul cu stele Michelin din Londra, unde angajații sunt doar persoane fără adăpost

La Londra s-a deschis un restaurant unde angajații sunt doar persoane fără adăpost. Mai mult, sunt instruiți chiar de un bucătar cu stele Michelin.

Inițiativa le-a venit fondatorilor în pandemie – când au vrut să ajute categorii defavorizate – și a luat amploare până când a devenit restaurant în toată regula.

Michael Brown, fondator Home Kitchen: Am primit o mulțime de CV-uri, de la tot felul de oameni: azilanți, adversari și suporteri ai Brexitului, veterani de război cu sindrom post-traumatic, oameni cu cazări temporare. De fapt, să-i întâlnim pe toți a fost un privilegiu.

Alex Brown, cofondator Home Kitchen: Ideea este să oferim oportunități celor ce au nevoie de ele. Uneori avem nevoie în viață de o a doua șansă, sau de a treia, sau de a patra, cât e nevoie. Asta facem noi. Dăm oamenilor șanse și, în același timp, ajutăm și industria ospitalității.

Lily, ospătăriţă: În fiecare zi câștigăm experiență și învățăm câte ceva nou. Ne place ce facem, nu e greu, e plăcut. Suntem prieteni, ca-n familie, ne simțim bine. Angajații primesc inclusiv calificare în domeniu – și sunt instruiți chiar de un bucătar cu stele Michelin.

Adam Simmonds, cofondator Home Kitchen: Trebuie să fiu atent la terminologia pe care o folosesc. Vorbesc cum fac de ani de zile și ei se uită la mine fără să înțeleagă deci da, o luăm de la zero.

Restaurantul e mai mult decât o afacere; angajații, chiar dacă mulți dintre ei nu au adăpost, sau locuiesc temporar în condiții dificile, primesc salariul mediu din Londra, adică echivalentul a 15 euro pe oră, și abonamente la transportul în comun.

The post Restaurantul cu stele Michelin din Londra, unde angajații sunt doar persoane fără adăpost appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *