Rețeaua TikTok a fost dată în judecată de mai multe state americane

Rețeaua de socializare TikTok este dată în judecată de mai multe state americane, care o acuză că pune în pericol sănătatea tinerilor. California, New Yorkul, Districtul Columbia în care se află capitala Washington și încă alte 11 state susțin că platforma chineză nu-și îndeplinește datoriile de a-i proteja pe cei mai tineri dintre utilizatorii săi.

Acuzarea afirmă că TikTok folosește intenționat algoritmi care creează dependență și care îndeamnă la a folosi aplicația cât mai mult timp și cât mai des.

TikTok retrage definitiv programul său de recompense ”Lite” din Uniunea Europeană

Reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a acceptat să retragă definitiv din Uniunea Europeană programul său de recompense TikTok Lite pentru a se conforma prevederilor Digital Services Act.

Compania chineză neagă vehement acuzațiile și afirmă că statele americane în cauză au ales calea confruntării, în loc de cooperarea pentru găsirea unor soluții.

TikTok mai este este ținta unui proces federal din motive de securitate, din cauza căreia aplicația ar putea fi interzisă pe întreg teritoriul SUA, afectând zeci de mii de producători de conținut video, care din asta trăiesc.

The post Rețeaua TikTok a fost dată în judecată de mai multe state americane appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *