Români prinși la furat de lemne în Bulgaria

Unul dintre cei doi români prinși la furat de lemne pe un ostrov din Bulgaria a fost inculpat oficial pentru că a trecut ilegal frontiera, dar și pentru alte trei infracțiuni. Era la furat cu tatăl lui, împușcat de vameșii bulgari și ajuns în stare gravă într-un spital din București. Pentru că a fost rănit, bărbatul a fost predat autorităților române. Cazul este anchetat de procuratura din Plevna. Localnicii din zona Nicopole se plâng de faptul că românii vin des să fure lemne de la ei.

Vameșii bulgari au surprins doi bãrbați, tatã și fiu. Românii au trecut frontieră cu o cãruțã, spre un ostrov care este foarte aproape de malul românesc. Odată prinși, cei doi au fost agresivi cu polițiștii bulgari. I-au atacat cu o drujbă și o furcă.

Oamenii legii din țara vecină au tras cel puțin 15 focuri de avertisment, după care l-au rănit pe unul dintre bărbați. Tatăl, care a fost împușcat, a fost predat autorităților române. Fiul a rămas în custodia autorităților bulgare.

Boian Radoev, procuror, Bulgaria: Este acuzat de patru infracţiuni. Prima, trecerea ilegală a frontierei bulgare. A două acuzaţie este de obstrucţionarea organelor legii. A treia acuzaţie, tăiere ilegală de copaci, iar a patra, rănirea uşoară A unui poliţist. Localnicii din Nicopole spunt că românii vin frecvente să fure lemne.

Autoritățile bulgare spun că e o problema veche. Dar încă nu au găsit nicio soluție pentru a-i împiedica pe români să vină la furat de lemne.

The post Români prinși la furat de lemne în Bulgaria appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *