România s-a calificat la Campionatul European Under-21

România s-a calificat la Campionatul European Under-21

Selecţionata de tineret a României s-a calificat la Campionatul European de fotbal Under-21 din 2025, după ce a învins echipa similară a Elveţiei cu scorul de 3-1 (2-0), marţi seara, pe Giuleşti Arena din Capitală, în ultimul meci din Grupa E a preliminariilor.

„Dubla” lui Ianis Stoica și golul marcat de Akdag au adus victoria „tricolorilor”.

România a terminat pe primul loc grupa E, cu 22 de puncte. Pe locul al doilea s-a clasat Finlanda, cu 20 de puncte, iar Elveția ratează calificarea după ce a terminat pe locul al treilea, cu 18 puncte.

Gazon nou, aer tare și un vișiniu de jur împrejur, proiectat parcă din inimă de selecționer, Daniel Pancu cel asortat. A fost superstiție și demonstrație de nebunie în Giulești la România U21 – Elveția U21 3-1, meciul care a calificat tineretul la al 4-lea campionat european consecutiv, conform gsp.ro.

În tribunele nu în totalitate pline, multe urale și glasuri pițigăiate, așa cum au avut, până nu demult, căpitanul Louis Munteanu și gașca de dornici care au crescut cu visul de a le fi cântat imnul, cu steagul în față.

Unii certitudini, alții în căutarea unei stabilități redate doar de minute bune – cazul Rareș Ilie fiind unul dintre exemple – „tricolorii” viitorului nu au pășit cu trac în fața „multinaționalei” de la poalele Alpilor, cu cifre și etichete superioare.

Încă din primele minute, România și-a propus un joc rațional, cu o construcție îndrăzneață, joasă, pentru că, la prima vedere, tehnica părea că ne califică, statura nu.

Tinerii lui Pancone s-au găsit bine prin pase, astfel că pericolul a apărut pentru prima dată la șutul lui Louis Munteanu, blocat și ulterior interceptat sigur de către portarul Keller. A fost momentul în care elvețieni au conștientizat că vor fi nevoiți să contracareze un atac al entuziasmului, cu potențial de fantezie.

S-au convins în minutul 16, când Munteanu, taciturnul vulcanic în iarbă, tot mai dificil de marcat, l-a găsit perfect pe Ianis Stoica în careul mic, marcator al unui gol de pivot.

După scărița milimetric ratată de Fink, unu la unu cu Sava, „tricolorii” au dublat avantajul (35′) pe aceeași axă Ianis – Louis, de data aceasta extrema reușind să trimită spre vinclul portarului legitimat la Young Boys. O fază lucrată cu mult apetit, la care a colaborat și elementul de dezechilibru din flancul stâng, Tavi Popescu.

Pe finalul primei reprize, intervenția acrobatică a fundașului Hajdari a blocat execuția de mare efect a extremei de la FCSB, care ar fi închis partida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *