România sprijină ferm integrarea Republicii Moldova în UE

România sprijină ferm integrarea Republicii Moldova în UE

Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Premierul Marcel Ciolacu i-a transmis acest mesaj ferm omologului său din Republica Moldova, Dorin Recean.

Șeful guvernului român este în vizită oficială la Chișinău și a reafirmat sprijinul ferm al țării noastre pentru integrarea europeană. Șeful executivului de la București a avut o întâlnire și cu președinta Maia Sandu.

Drumul european al Republicii Moldova va aduce bunăstare cetăţenilor Republicii Moldova, iar Rusia aduce izolare, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu în cadrul declaraţiilor comune cu omologul moldovean, Dorin Recean, cu ocazia vizitei oficiale pe care o efectuează în Republica Moldova.

Marcel Ciolacu: Cred cu tărie că acest drum european va duce la bunăstarea cetățenilor din Republica Moldova. Avem împreună un singur obiectiv: integrarea Republicii Moldova în UE. Avem ca și comparație 20 de miliarde de euro se investesc în acest an în România. Asta înseamnă integrarea în UE. Rusia nu este o garanție pentru Republica Molodva. Rusia va duce Republica Moldova în zona izolării.

Drumul european al Republicii Moldova va duce, de fapt, la bunăstarea cetăţenilor moldoveni, Rusia nu este nicio garanţie pentru Republica Moldova, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Vizita la Chișinău a lui Marcel Ciolacu are loc la o zi după ce autorităţile din Republica Moldova au descoperit o operaţiune uriaşă de influenţare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale şi referendumului privind integrarea europeană, care vor avea loc pe 20 octombrie.

Doar în luna septembrie, gruparea a transferat 15 milioane de dolari pentru „coruperea electorală” a 130.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova. Reţeaua este coordonată de gruparea oligarhului Ilan Şor, personaj controversat, cu un discurs pro-rus şi anti-european.

Ilan Şor este fugit din Republica Moldova, unde a fost condamnat la închisoare pentru rolul său în furtul a un miliard de dolari din sistemul bancar al ţării.

În cadrul conferinței premierul moldovean a apreciat susținerea acordată de România pentru atingerea aderării la spațiul UE, conform TVRInfo.

Dorin Recean: România ne-a fost alături nu doar la bine, ci şi în cele mai dificile, dar cele mai dificile momente. La începutul crizei energetice, prima mână de ajutor ne-a fost întinsă de la Bucureşti. Un gest de solidaritate pe care nu-l vom uita. Această prietenie solidă se vede foarte bine în numeroasele proiecte comune pe care le dezvoltăm, de la nord la sud, de la infrastructura rutieră, la educaţie, România este un susţinător fidel al cetăţenilor Republicii Moldova.

Aprofundarea parteneriatului cu România reprezintă „o garanţie” pentru accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, a declarat, vineri, premierul Dorin Recean.

Cu prilejul acestei vizite, școlile din Republica Moldova au primit din partea statului român alte 20 de microbuze noi pentru transportarea elevilor. Microbuzele au fost achiziționate din contul asistenței financiare nerambursabile de 100 de milioane de euro, oferită de Guvernul României. Întregul lot cuprinde 69 de unități de transport școlar, dintre care primele 40 au fost distribuite către școlile din țară în luna august curent.

Premierul Marcel Ciolacu a mai discutat la Chișinău cu președinta Maia Sandu, cu președintele Parlamentului Igor Grosu și cu mitropolitul Petru al Basarabiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *