Rusia a atacat cu rachete în Nikolaev. Zelenski: Coreea de Nord, implicată efectiv în război

NATO nu se va lăsa intimidată de amenințările Rusiei, ci își va menține sprijinul ferm pentru Kiev, a declarat secretarul general Mark Rutte. El a vizitat misiunea Alianței pentru Ucraina. Între timp, Rusia a atacat regiunea Nikolaev cu mai multe tipuri de rachete ghidate. Președintele Zelenski s-a referit din nou la ceea ce a numit implicarea reală a Coreei de Nord în război.

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat că activitatea noului centru de comandă se va vedea în teren și va fi în beneficiul securității aliaților. La Wiesbaden, în Germania, el a avut un mesaj puternic la adresa Rusiei: „Mesajul către preşedintele Vladimir Putin este că vom continua, că vom face ceea ce este necesar pentru a ne asigura că nu va obţine ceea ce doreşte, că Ucraina va învinge.”

Mark Rutte: NATO nu se va lăsa intimidată de amenințările Rusiei

NATO nu se va lăsa intimidată de amenințările Rusiei, ci își va menține sprijinul ferm pentru Kiev, a declarat secretarul general Mark Rutte, în prima sa vizită la misiunea Alianței pentru Ucraina, din Wiesbaden . Misiunea urmează să preia treptat de la Statele Unite coordonarea ajutorului militar destinat Kievului.

Crearea Noului centru de comandă a fost convenită la summitul NATO de la Washington din iulie pentru a coordona livrarea de echipamente militare și instruire către Ucraina de către aliați și parteneri. Alianța ar trebui să preia de la Statele Unite rolul de coordonare în cadrul ”Grupului de contact pentru apărare Ucrainei”. Centrul va avea trupe staționate inclusiv în România.

Între timp, rușii au atacat regiunea Nikolaev cu rachete S-300 lansate din Crimeea și cu drone de atac. O parte au fost doborâte de trupele ucrainene.

Președintele Zelenski a avertizat din nou în mesajul către națiune că Phenianul a trimis soldați și arme pentru a sprijini trupele ruse pe front contra Ucrainei. Volodimir Zelenski: „Implicarea efectivă a Coreei de Nord în război. De asemenea, au fost detaliate relațiile Rusiei cu alte țări, care, din păcate, investesc în prelungirea războiului. Săptămâna aceasta, vom prezenta tuturor partenerilor noștri din Europa strategia noastră de a constrânge Rusia să accepte o cale justă pentru încheierea acestui război. Desigur, planul victoriei va fi făcut public.”

Zelenski a spus că a primit din partea serviciilor de informaţii rapoarte despre intențiile rușilor pentru toamnă și iarnă, pe front. Potrivit unor surse din serviciul militar de informații al Ucrainei, Rusia ar vrea să încorporeze într-o brigadă de asalt 3000 de soldați nord-coreeni, care ar putea fi desfășurați în regiunea rusă Kursk, unde armata ucraineană a ocupat o parte din teritoriu.

The post Rusia a atacat cu rachete în Nikolaev. Zelenski: Coreea de Nord, implicată efectiv în război appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *