Rusia ar fi lovit orașul ucrainean Vovchansk cu cea mai puternică bombă non-nucleară din lume, ODAB-9000

Surse militare ruse au afirmat că a fost lansată o bombă foarte puternică asupra orașului Vovchansk. Potrivit presei ruse, aceasta ar fi bomba ODAB-9000, denumită și ”Father of Kuzka” sau ”Father of all bombs”, cea mai puternică muniție non-nucleară din lume, cu o putere explozivă echivalentă cu 44.000 kg de TNT.

ODAB-9000 este o armă termobarică, ceea ce înseamnă că utilizează oxigenul din aerul înconjurător pentru a genera o explozie intensă și un und de suflul puternic, provocând distrugeri generalizate pe o suprafață mare. Dacă este adevărat, aceasta ar fi prima utilizare înregistrată a ODAB-9000 într-o luptă, scrie defenceromania.ro.

The Russians have used for the first time in Ukraine ODAB-9000, a high-powered aviation vacuum bomb, the video has been published by pro-Kremlin telegram channels

It is claimed that the footage was shot in Vovchansk, Kharkiv Region.

The media say that this type of bomb is one… pic.twitter.com/5qGdpw8QBv

— NEXTA (@nexta_tv) October 2, 2024

Trupele ruse folosesc „gama maximă de arme” pentru a ataca uzina de agregate recent recucerită din orașul Vovchansk din regiunea Harkov, a declarat purtătorul de cuvânt al Grupului de forțe de la Harkov, Vitalii Sarantsev, pe 30 septembrie.

Descriind situația ca fiind „dificilă”, Sarantsev a declarat că forțele ruse au atacat continuu în sectorul Harkov și au făcut din uzina Vovchansk „obiectivul lor numărul unu”.

Trupele ruse au controlat instalația timp de mai multe luni înainte ca aceasta să fie recucerită de forțele speciale ale serviciilor de informații militare ale Ucrainei (HUR). pe 24 septembrie, a raportat anterior HUR.

„(Uzina) nu este o țintă tactică ca atare pentru (Rusia). Dar, în același timp, pierderea acestei instalații a fost o lovitură foarte puternică pentru imaginea sa”, a declarat purtătorul de cuvânt.

The post Rusia ar fi lovit orașul ucrainean Vovchansk cu cea mai puternică bombă non-nucleară din lume, ODAB-9000 appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *