Senatorul Eugen Pîrvulescu, suspect de corupție. Extras din stenogramele DNA: ”Un miliard jumate. Unde s-au dus banii ăia, fraților?”

DNA a ridicat încă un parlamentar pe care îl suspectează de corupţie. De această dată este vorba despre senatorul Eugen Pîrvulescu, până de curând membru PNL, dar care se declara susţinătorul lui Mircea Geoană.

El ar fi intervenit pentru obținerea unui certificat de securitate. Era pentru un secretar de stat pe care voia să-l impună la conducerea Companiei Naționale de Investiții.

Procurorii DNA arată în referat că, în urma cu doi ani, când era liderul PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu ar fi încercat să îl impună pe secretarul de stat Marin Țole la șefia Companiei Naționale de Investiții, instituție cu un buget de… 500 de milioane de euro.

Țole avea nevoie de un certificat de securitate ORNISS ca să ajungă director. Pentru a-l obține mai repede, senatorul Pîrvulescu s-ar fi adresat unor oameni de afaceri, membri ai Masoneriei: Gheorghe Florea din Bragadiru și Radu Mărgineanu zis Radu Grasu.

Acesta din urma a promis că rezolvă problema, dar a cerut 60.000 de euro, din care ar fi primit efectiv doar jumătate.

Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Marin Țole, a denunțat toată afacerea la DNA. Așa au ajuns procurorii să deschidă această anchetă care a condus la punerea sub acuzare a senatorului Eugen Pîrvulescu.

Senatorul Eugen Pîrvulescu și cei doi oameni de afaceri au fost aduși la DNA pentru audieri.

La dosar exista mai multe stenograme cu discuțiile dintre cele trei persoane.

STENOGRAME DNA

Sursa: referat DNA

ȚOLE MARIN: Da, erau 60.000
PÎRVULESCU EUGEN: Da.
ŢOLE MARIN: … și n-a fost decât 150. Tu ai fost cu inițiativa: „Bă, nu-i da! Dă-i jumate din ei, știi?!”
PÎRVULESCU EUGEN: Da, măcar să-i dăm jumate din ei!
ȚOLE MARIN: „Măcar să-i dai jumate!”. Da?!
PÎRVULESCU EUGEN: Un miliard jumate. Unde s-au dus banii ăia, fraților?

Senatorul Eugen Pirvulescu a demisonat din grupul parlamentar al PNL săptămână trecută și s-a alăturat echipei lui Mircea Geoana.

El este trimis în judecată și într-un alt dosar de corupție privind trucarea unui concurs de angajare.

The post Senatorul Eugen Pîrvulescu, suspect de corupție. Extras din stenogramele DNA: ”Un miliard jumate. Unde s-au dus banii ăia, fraților?” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *