Simona Halep a pierdut în turul doi la Hong Kong. Ana Blinkova: Am jucat cel mai bun tenis din viața mea, știam că joc împotriva unei mari campioane

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă joi de rusoaica Ana Blinkova, în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Hong Kong, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, scor 6-2, 6-1.

Simona Halep, fost număr 1 mondial și dublă campioană de Mare Șlem (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019), a acuzat oboseală după meciul de miercuri, din primul tur, când a învins-o pe australianca Arina Rodionova în trei seturi.

Am jucat cel mai bun tenis din viața mea, știam că joc împotriva unei mari campioane, fost număr 1 mondial”, a declarat  Ana Blinkova, după victorie.

Sportiva noastră a fost învinsă într-un meci care a durat puțin peste o oră.

Simona Halep, învinsa de Ana Blinkova

Simona Halep, 33 ani, în prezent locul 1.130 WTA, a început promiţător şi a condus cu 1-0 şi 2-1, dar apoi nu a mai reuşit să câştige niciun ghem în primul set (2-6).

În setul doi, românca a fost clar dominată de Blinkova, care și l-a adjudecat cu un categoric 6-1.

Românca a avut trei şanse de break (consecutive), dar nu a reuşit să fructifice niciuna.

Simona Halep nu o mai întâlnise până acum pe Ana Blinkova (26 ani, 78 WTA), campioana din 2023 de la Transylania Open.

Simona a participat la acest turneu după ce a primit un wild card, iar victoria de miercuri a fost prima obținută de ea din august 2022 încoace.

Ea a învins-o miercuri cu 6-2, 4-6, 6-4 pe australianca Arina Rodionova (34 ani, 114 WTA), în prima rundă a turneului WTA 125 de la Hong Kong.

Simona Halep, prima victorie după suspendare și după mai bine de doi ani: 6-2, 4-6, 6-4 cu Arina Rodionova, la Hong Kong

Fosta campioană la Roland Garros și la Wimbledon a avut miercuri, în turneul de la Hong Kong, prima sa victorie dupa doi ani și două luni. Ea a învins-o pe australianca Arina Rodionova (114 WTA) cu 6-2, 4-6, 6-4, după un meci epuizant.

Halep nu mai obţinuse o victorie în tenisul profesionist din iulie 2022, când trecea de rusoaica Anastasia Potapova cu 6-4, 3-6, 6-3, în primul tur la Cincinnati.

Halep nu mai jucase din mai, când a fost nevoită să abandoneze în primul tur la Trophee Clarins (WTA 125), de la Paris, la 7-5, 2-3 în meciul cu americanca McCartney Kessler.

În 20 martie, a fost învinsă de spaniola Paula Badosa, cu 1-6, 6-4, 6-3, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), în meciul său de revenire în circuitul profesionist după reducerea sancţiunii în cazul său de dopaj de la patru ani la nouă luni.

Iniţial, revenirea Simonei Halep în circuitul profesionist după accidentarea din mai trebuia să se producă la turneul WTA 250 de la Hong Kong (28 octombrie-3 noiembrie), pentru care a primit, de asemenea, un wild card, dar sportiva a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că participă și la turneul de categorie WTA 125 din această săptămână.

Miercuri, Simona Halep a anunțat că participă și la turneul Transylvania Open care are loc în perioada 1-9 februarie la Cluj Napoca.

 Și Gabriela Ruse s-a oprit joi tot în turul al doilea la Hong Kong, fiind învinsă de australianca Ajla Tomljanovic cu 7-5, 6-3.

Jucătoarea de tenis Gabriela Ruse s-a oprit în optimi la turneul WTA 125 de la Hong Kong

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a fost învinsă de australianca Ajla Tomljanovic cu 7-5, 6-3, joi, în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Hong Kong, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari.

The post Simona Halep a pierdut în turul doi la Hong Kong. Ana Blinkova: Am jucat cel mai bun tenis din viața mea, știam că joc împotriva unei mari campioane appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *