Sistemul de supraveghere al Armatei a indicat o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre/ RO-Alert în Constanța despre posibilitatea căderii unor drone. Patru aeronave militare, ridicate pentru monitorizarea situaţiei

Update Ministerul Apărării anunţă că sistemul de supraveghere al Armatei României a indicat, joi după-amiază, o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, iar aceasta a pătruns pe teritoriul naţional pe o distanţă maximă de 14 km, pe la Eforie Nord. Ţinta a fost în permanenţă monitorizată, fiind ridicte de la sol patru aeronave militare. Potrivit datelor existente nu a fost indicată probabilitatea existenţei unei zone de impact pe teritoriul naţional.

”Joi, 17 septembrie, în jurul orei 17.00, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 150 km est de localitatea Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa. Conform procedurilor, au fost activate structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană Extinsă sub comandă NATO, iar ulterior, Poliţie Aeriană sub comandă naţională”, a transmis, joi seară, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că, urmare a evoluţiei ţintei aeriene pe un traseu îndreptat către frontiera de stat a României, pentru monitorizarea situaţiei au fost decolate succesiv două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole, de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Aeriană Borcea.

Un mesaj RO-Alert a fost emis în Constanța, joi seară, referitor la posibilitatea căderii unor drone. Populația a fost sfătuită să se adăpostească în beciuri sau adăposturi de protecție civilă sau, în lipsa unui adăpost, să rămână în case, departe de pereții exteriori și geamuri.

Două avioane F16 au fost ridicate de la Borcea pentru monitorizarea situaţiei.

Avertismentul a fost primit de locuitorii din zona litoralului, din municipiul-reședință și stațiuni. Este prima dată când în Constanța se primește un RO-Alert pentru drone seara, în mod obișnuit acestea erau primite dimineața.

Este, de asemenea, prima dată când se emite o astfel de alertă doar pentru Constanța, nu și pentru județul Tulcea, care are graniță cu Ucraina, și doar pentru zona litoralului.

Ultima dată când locuitorii din Tulcea şi Constanţa au fost avertizaţi în privința pericolului căderii unor obiecte din spațiul aerian a fost la începutul lunii septembrie.

Atunci, oameni au fost avertizați în privința pericolului căderii unor obiecte din spațiul aerian, ca urmare a unor noi atacuri declanșate de Federația Rusă asupra Ucrainei.

O dronă a traversat spațiul aerian al României, a confirmat ulterior Ministerul Apărării Naționale, într-un comunicat remis Știrilor TVR.

 

The post RO-Alert în Constanța despre posibilitatea căderii unor drone. Două avioane F16 au fost ridicate pentru monitorizarea situaţiei appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *