Sociologul Alfred Bulai, inculpat pentru că ar fi agresat sexual studente de la SNSPA, a primit încă 30 de zile de arest la domiciliu

Judecătoria Sectorului 1 a admis marţi cererea procurorilor de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu pentru Alfred Bulai, în dosarul în care sociologul este inculpat pentru că ar fi agresat sexual studente de la SNSPA.

Instanţa nu a fost de acord ca Alfred Bulai să îşi părăsească locuinţa pentru a merge la un control medical şi nici să ia legătura cu Ioana Benga, fosta sa secretară de la SNSPA, relatează Agerpres.

Iniţial, Alfred Bulai a fost arestat preventiv pe 5 septembrie, însă a stat în arestul Poliţiei doar o săptămână, după ce Tribunalul Bucureşti a decis pe 12 septembrie să fie plasat în arest la domiciliu.

Motivarea judecătorilor: Alfred Bulai, pericol public. Profesorul ar fi încercat să influenţeze ancheta

Judecătorii au făcut publică motivarea deciziei de arest preventiv luată în cazul Alfred Bulai. Magistrații consideră că este un pericol public, având în vedere calitatea de profesor universitar. În plus, Bulai ar fi încercat să influențeze ancheta penală pentru că intenționa să plătească articole de presă în avantajul lui.

Fostul profesor de la SNSPA este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

Ancheta a pornit de la o investigaţie jurnalistică realizată de site-ul Snoop. Alfred Bulai ar fi hărţuit sexual mai multe studente, iar o parte dintre agresiuni ar fi avut loc în timpul unor cursuri de practică, organizate în zone rurale.

Cristian Pîrvulescu, despre cazul Bulai: Strategiile de manipulare despre care mi-a vorbit procurorul sunt incredibile

Politologul Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, a declarat marți seara, la emisiunea Prim Plan de la TVR Info, că strategiile de manipulare folosite de Alfred Bulai în relația cu studentele hărțuite „sunt incredibile și trimit la alte perioade din istoria omenirii”.

The post Sociologul Alfred Bulai, inculpat pentru că ar fi agresat sexual studente de la SNSPA, a primit încă 30 de zile de arest la domiciliu appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *