SUA oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informaţii privind blogul rus Rîbar

Autorităţile americane au anunţat că oferă o primă de 10 milioane de dolari pentru orice informaţii privind blogul rus Rîbar care, potrivit Washingtonului, încearcă să destabilizeze SUA în contextul electoral actual, relatează AFP.

Nouă persoane sunt identificate într-un comunicat al Rewards for Justice, un program antiterorist de adunare de informaţii care ţine de Departamentul de Stat.

Printre cei acuzaţi că au lucrat în „operaţiunile de influenţă nefastă ale Rîbar” se află Mihail Zvinciuk, fondatorul Rîbar, care este un canal de Telegram apropiat de armata rusă.

Peste 1,3 milioane de abonaţi urmăresc informaţiile Rîbar privind conflictul din Ucraina. Însă, potrivit autorităţilor americane, blogul nu se limitează la acest lucru.

„Rîbar gestionează reţelele sociale ale canalelor de propagandă #HOLDTHELINE şi #STANDWTHTEXAS, care promovează interesele politice ale guvernului rus în SUA”, susţine Rewards for Justice într-un comunicat.

Acelaşi text vorbeşte despre tentative ale Rîbar de a „semăna discordie, de a provoca diviziuni sociale, de a alimenta disensiunile partizane şi rasiale şi de a încuraja ura şi violenţele în SUA”.

The post SUA oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informaţii privind blogul rus Rîbar appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *