Suspiciune de viol, într-o școală din județul Buzău

Suspiciune de viol, într-o școală din județul Buzău

Acuzații grave la o școală din Glodeanu Siliștea, județul Buzău, unde părinții, elevii și cadrele didactice sunt în alertă. Mai multe anchete sunt în desfășurare, după ce tatăl unui elev din clasa I a mers la școală și a anunțat că fiul lui ar fi fost agresat sexual de un alt băiat, din ultimul an de gimnaziu. Părintele a aflat de la copil că fapta s-ar fi petrecut în baia școlii.

Incidentul s-ar fi petrecut în toaletă școlii gimaziale din Glodeanu Siliștea, zilele ttrecute. Inițial tatăl victimei a spus că fiul lui a fost pus de un coleg mai mare să se uite la filme pentru adulți, în timpul unei pauze.

Tamara Neagu, directoarea şcolii din Glodeanu Siliştea: În dimineața zilei de 30 septembrie, părinții unui elev de clasa întâi au venit la școală acuzând verbal că un elev a fost obligat de un alt elev mai mare să se uite la filme pentru adulți în baia școlii. Imposibil, pentru că elevii nu au voie cu telefoane la școală.

Ulterior copilul le-ar fi spus că băiatul de 13 ani l-ar fi și agresat sexual.

Tatăl agresorului: I-a arătat filme pe telefon, după aceea că l-a abuzat sexual. Pur și simplu nu mi-a venit a crede. Chiar tatăl celuilalt copil a venit la mine și mi-a spus uite ce făcut băiatul tău. Ei, prima și prima dată, au zis că s-au uitat la filme pe telefon. Băiatul meu nici nu are telefon.

Incidentul ar fi avut loc vineri, potrivit părinților victimei, conform TVRInfo.

Tamara Neagu, directoarea şcolii din Glodeanu Siliştea: S-a activat comisia de violență. Cei doi elevi absentează. Unul dintre ei este cu părinții la anchetă, celălalt nu este prezent în școală.

Ane Mari Vrapciu, purtător de cuvânt, IPJ Buzău: Din primele discuții purtate cu mama care a făcut sesizarea a reieșit că în timp ce s-ar fi aflat într-o unitate de învățământ în pauza dintre cursuri fiul său minor ar fi fost agresat sexual de către un alt elev. În cauză au fost demarate cercetări sub coordonarea Parchetului, urmând a fi efectuate și expertizele specifice.

Roxana Kovacs, purtător de cuvânt, DGASPC Buzău: Reprezentanții DGASPC Buzău au participat la solicitarea organelor de poliție la audierea unui minor, în calitate de parte vătămată, în cadrul unei cercetări privind infracțiunea de agresiune sexuală. Minorul va fi inclus într-un program de consiliere psihologică,

Expertiză medico-legală va stabili dacă între cei doi minori a existat un contact fizic, așa cum acuză părinții copilului de șapte ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *