Suspiciuni de mită și concursuri de angajare trucate la Spitalul Rădăuți

Suspiciuni de luare de luare de mită la spitalul municipal din Rădăuţi, în județul Suceava. Procurorii anticorupție au făcut peste 100 de percheziții, inclusiv în birouri și vestiare ale mai multor cadre medicale. Fostul manager, dar și fostul director medical au fost chemați la audieri. Surse din anchetă spun că dosarul ar viza concursuri de angajare trucate şi luare de mită.

Procurorii anticorupție și ai direcției generale au descins dimineață la spitalul din Rădăuți. Au percheziționat birourile și vestiarele mai multor cadre și au ridicat documente. A fost chemat la audieri fostul manager, care a condus spitalul până la finalului anului trecut.

Fostul director medical și fosta directoare de îngrijiri medicale au dat și ei declarații în față anchetatorilor.

Surse din anchetă susțin că procurorii DNA ar avea indicii că fosta echipa managerială a spitalului din Rădăuți ar fi trucat concursuri de angajare pentru brancardieri și infirmieri în schimbul unor anumite sume de bani.

Dosarul procurorilor anticorupție ar viza și cazuri de luare de mită de la pacienți în schimbul efecturării de intervenții chirurgicale, spun surse din acheta.

În total, anchetatorii au făcut percheziții în 108 locații din județul Suceava, inclusiv la trei instituții publice, două sedii ale unor persoane juridice de drept privat și 82 de domicilii ale unor persoane fizice.

The post Suspiciuni de mită și concursuri de angajare trucate la Spitalul Rădăuți appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *