Sute de candidați la facultăți au venit la Târgul educațional din Capitală. Cele mai căutate domenii: Business, IT, Finanțe

Bussines, management, finanțe sau IT rămân cele mai atractive domenii pentru viitorii studenți. Mulți se gândesc mai ales la beneficiile ce li se oferă și speră că vor face performanță. Sute de candidați au venit la Târgul educațional organizat în Capitală. Oferta e variată: Peste 40 de instituții de învățământ oferă informații despre cele mai bune programe de studiu în România și în străinătate.

Albert este în clasa XI-a și își dorește să devină tehnician în domeniul hotelier. A participat deja la diverse competiții în țară și în străinătate și se visează student la o facultate de management din Elveția sau Olanda.

Albert, elev în clasa a XI-a: De-asta vreau să mă duc în altă țară, pentru că o să am o oportunitate chiar foarte mare. Mie îmi place să ajut foarte mult oamenii.

Majoritatea părinților își susțin copiii să studieze în străinătate. Știu că așa își pot găsi mult mai ușor un loc de muncă.

Ne-au interesat câteva facultăți din Olanda, care oferă programe de business. Pentru că acolo sunt mai multe oportunități. Îți poți găși mult mai ușor un job în Uniunea Europeană.

Cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud-Est a atras mulți candidați. Timpul de așteptare, de aproape două ore, le-a testat acestora și răbdarea.

Și plățile contează foarte mult, adică mi-ar plăcea să găsesc ceva gratuit.

Cele mai căutate domenii sunt Business, Management, Economie și Finanțe, dar și IT sau Drept.

Sânziana Medvetchi, consilier vocațional și pentru aplicarea la facultate: Îi așteptăm pe toți tinerii și toate familiile care își pun întrebările astea superimportante: „Eu ce fac?” și „Ce mi-e mai bine?” și să răspundem împreună la ele și vă așteptăm cu  drag.

Târgul educațional de la Sala Palatului e deschis și duminică. Un eveniment similar va fi organizat în Cluj-Napoca pe 7 octombrie și la Iași pe 9 octombrie.

The post Sute de candidați la facultăți au venit la Târgul educațional din Capitală. Cele mai căutate domenii: Business, IT, Finanțe appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *