Ţările din G7 au anunţat că vor oferi un împrumut de 50 de miliarde de dolari Ucrainei. 35 de miliarde de euro, de la Parlamentul European

Decizie istorica a Parlamentului European. Ucraina va beneficia de un ajutor financiar evaluat la 35 de miliarde de euro. Banii provin din fondurile ruseşti confiscate în Europa. Astfel, Parlamentul European a transmis un avertisment Moscovei că va plăti pentru distrugerile pe care le-a provocat prin acest război. Statele Unite şi Marea Britanie au anunţat, de asemenea, ajutorare consistente pentru Ucraina.

Cu 518 voturi pentru, 56 împotrivă şi 61 de abţineri, Parlamentul European a aprobat planul prin care toate fondurile Băncii Centrale ruseşti blocate în Europa vor ajunge în Ucraina, sub forma de ajutoare. Este vorba despre aproximativ 35 de miliarde de euro.

Roberta Metsola: Cu acest vot, transmitem un mesaj foarte puternic că folosim profiturile din bunurile confiscate ale Rusiei în favoarea Ucrainei, şi Rusia, ca un agresor, trebuie şi va plăti pentru distrugerile sale. Slavă Ucrainei!

Şi ţările din G7 au anunţat că vor oferi un împrumut de 50 de miliarde de dolari Ucrainei, bani proveniţi din profiturile generate de bunurile ruseşti confiscate în Occident. Acestea au fost blocate după invadarea Ucrainei, în 2022.

Potrivit estimărilor, două treimi din proprietăţile şi bunurile ruseşti, în valoare de 210 miliarde de euro, sunt blocate în cele 27 de state ale Uniunii Europene.

Londra a anunţat, de asemenea, că va acorda un împrumut Ucrainei.

Rachel Reeves, ministrul britanic de Finanţe: Astăzi pot anunţa un sprijin de 2,3 miliarde de lire sterline pentru Ucraina, sub forma unui împrumut care va fi returnat prin profiturile rezultate din fondurile ruseşti blocate.

Şi Statele Unite au suplimentat sprijinul financiar pentru Ucraina, cu peste 400 de milioane de dolari.

Lloyd Austin, secretarul american al Apărării: Războiul lui Putin îi provoacă pe aliaţii noştri NATO. Războiul lui Putin atacă valorile noastre comune. Şi războiul lui Putin este un atac direct asupra ordinii internaţionale bazate pe reguli, care ne menţine pe noi toţi siguri.

Din februarie 2022 până acum, Statele Unite au oferit peste 58 de miliarde de dolari în ajutor militar pentru Ucraina.

The post Ţările din G7 au anunţat că vor oferi un împrumut de 50 de miliarde de dolari Ucrainei. 35 de miliarde de euro, de la Parlamentul European appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *