Televiziunea Română este gazda Conferinţei anuale a arhivelor de televiziune din lume. Dan Cristian Turturică, Preşedinte Director General: Echipa care lucrează la Arhivele TVR este esenţială

A început Conferința anuală a arhivelor de televiziune din întreaga lume. Evenimentul se desfășoară la București, găzduit, în premieră, de Televiziunea Română și organizat împreună cu Federația Intrenațională a Arhivelor de Televiziune. Până vineri, participanții la conferință vor dezbate subiecte care aşteaptă răspunsuri rapide, precum provocările și oportunitățile în conservarea mass-media dar și modul în care poate fi utilizată inteligența artificială în gestionarea arhivelor.

Sute de reprezentanți ai arhivelor naționale de televiziune din întreaga lume participă la conferința „Don’t Belive Me, Just Watch” – “Nu mă crede, doar priveşte”.

Pentru ediția de anul acesta, Federația Internațională a Arhivelor de Televiziune a ales TVR pentru organizarea conferinței. Este o oportunitate unică pentru specialişti să discute despre viitorul domeniului audiovizual și noile tehnologii, tendințe și utilizări.

Dan Cristian Turturică, Preşedinte Director General al Televiziunii Române: Este un eveniment pe care îl așteptăm de doi ani. Vreau să vă spun că echipa noastră care lucrează la Arhivele TVR este esenţială pentru Televiziunea Publică din România. Patru noi canale de televiziune au fost deschise în ultimii doi ani. În cazul a cel puţin trei dintre ele, acest lucru nu ar fi fost posibil fără munca grea depusă de echipa noastră de la Arhivă. Unul dintre canale este Cultural și, cu ajutorul echipei, am putut oferi telespectatorilor români multe dintre producţiile culturale, spectacole și evenimente de cultură demult uitate.

Brecht Declercq, Preşedinte Federaţia Internaţională a Arhivelor de Televiziune: Sunteţi martorii vibraţiei acestei comunități, atmosferei calde pentru care Federaţia Internaţională a Arhivelor de Televiziune e cunoscută de mulţi ani.

Conferința dedicată arhivelor naționale de televiziune din întreaga lume este la cea de-a 48-a ediție.

Este un forum pentru schimbul de cunoştinţe şi experienţă între specialiştii din domeniu.

Vor fi dezbateri despre provocările şi oportunităţile în conservarea mass-media, considerentele etice legate de transformările tehnologice şi alegerile strategice pentru echipele de management.

Evenimentul găzduit de Televiziunea Română se va încheia pe 18 octombrie.

The post Televiziunea Română este gazda Conferinţei anuale a arhivelor de televiziune din lume. Dan Cristian Turturică, Preşedinte Director General: Echipa care lucrează la Arhivele TVR este esenţială appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *